07.01.2011
Stig Cornelius

9 mio. kr. til britisk kvindecykling

På banen har Victoria Pendleton triumferet flere gange med VM og OL guld, og senest har Emma Pooley efterfulgt den olympiske mester Nicole Cooke som Storbritanniens bedste landevejsrytter med World Cup sejre og verdensmesterskabet i enkeltstart.

– Vores kvindelige atleter er de bedste i verden, og vi vil bruge det som en inspiration til at få flere tusinder kvinder at dyrke vores sport, siger British Cyclings direktør Ian Drake.

Pengene skal bruges til at finansiere National Women’s Cycling Network programmet, hvis mål er at få flere kvinder til at motionere på deres cykler, og ad den vej skabe interesse og udvikle flere verdensklasseryttere.

En undersøgelse gennemført af Sport England viste nemlig, at kun en ud af hver ottende britiske kvinde dyrker sport, mens det er en ud af hver femte mand. Målet er at hjælpe kvinderne med at organisere cykelture ved at uddanne 1.000 britiske kvinder som gruppeledere for motionerende kvinder. Det langsigtede mål er, at mindst 20.000 kvinder cykler mindst en gang om ugen.

Historien viser, at British Cyclings ambitioner er tårnhøje, men de har til fulde formået at indfri forventningerne på banen, mens Team Sky langt fra har leveret varen. Under alle omstændigheder er det godt for kvindecyklingen, for hvis de selv sætter sig i sadlen, følger de nok også de professionelle kvinder med større interesse.

Man kan drive omtrent 2 professionelle kvindehold på højt niveau for 9 millioner kr. årligt, hvilket siger noget om seriøsiteten bag programmet.