02.08.2019
Andreas Breum

Ærkerival overvandt mudderet og sejrede i Langvads comeback

'Solens dal' levede ikke op til sit navn, da kvindernes short track-løb markerede startskuddet på en travl Worldcup-weekend i Val di Sole. Rytterne blev mødt af en glat og regnvåd rute ved starten af den traditionsrige løb, der samtidig var skadesplagede Annika Langvads første Worldcup siden short track-løbet ved tredje afdeling i Nové Mesto.

Trods løbspausen, startede Langvad i anden startrække, men da starten blev skudt i gang og rytterne kørte ud på den græsklædte rute, gled den danske stjerne bagud. 

[REL14]

Anne Terpstra (Ghost) forcerede tempoet på den første stigning, men kort efter tog Pauline Ferrand-Prevot (Canyon//SRAM) over, og den franske mester fik – sammen med Eva Lechner – et lille hul til verdensmesteren, Kate Courtney (Scott-SRAM), og resten af feltet.

Amerikaneren, der hidtil har domineret årets Worldcup, fik lukket hullet til frontduoen anden omgang, hvor Jolanda Neff (Trek Factory Racing) førte forfølgerne an få sekunder efter. Langvad manglede formentlig den nødvændige løbsform til at være med helt fremme, og den stærke dansker var ende som nummer 26 efter første omgang.

Neff og Sina Frei (Ghost) fik kontakt til frontgruppen ved slutningen af anden omgang. Den unge Ghost-schweizer tøvede ikke og angreb på omgangens anden stigning. Den tidligere U23-verdensmester blev hentet ind igen af Ferrand-Prevot, der satte et modbydeligt tempo. 

Bagfra fik den forsvarende U23-verdensmester, Alesandra Keller (RN Racing) og Anne Tauber (CST-Sandd-Bafang), kontakt til frontgruppen. Favoritterne kiggede på hinanden ved udgangen til femte omgang, og tempoet faldt for en stund, hvilket lod flere ryttere komme tilbage. 

[REL18]

Frei lå ikke på den lade side, og den lille schweizer lancerede endnu et angreb på første stigning. Ferrand-Prevot var mere end villig til at påtage sig føringsarbejdet i forfølgergruppen. Frei øgede sit forspring, og hun kørte ud på sjette omgang med over ti sekunders forspring til forfølgerne, der nu blev ført an af Chloe Woodruff (USA), der vandt short track-løbet i Nové Mesto.

Nu var det Neffs tur til at svinge taktstokket, og den forsvarende Worldcup-vinder rykkede væk fra resten af favoritterne. Ferrand-Prevot var endnu engang tvunget til at jagte, mens Courtney viste svaghedstegn og sakkede bagud. 

Den schweiziske stjerne halede voldsomt ind på sin unge landsmand, og da de kørte ud på næstsidste omgang, var Freis forspring nede på to sekunder. Neff fik kontakt på stigningen, og Trek-rytteren gik direkte forbi, forcerede og fik slået et lille hul på de mudrede opkørsel. 

[REL2]

Frei og Neff arbejdede godt sammen, da de kørte ud på sidste omgang, men den tidligere verdensmester angreb på første stigning og satte Frei. Trek-rytteren begik en lille kørefejl, der lod Frei komme tilbage, men Neff fastholdt førerpositionen.

Neff fløj gennem de sidste glatte sving, og hun fik endnu engang et lille hul til sin unge landsmand. Neff holdt kæden stram og holdt sit forspring hele vejen til stregen.

Jolanda Neff  tog sejren foran Sina Frei og Pauline Ferrand Prevot, mens Courtney måtte tage til takke med en tiendeplads. Annika Langvad fik kørt sig lidt frem igen, og den danske eks-verdensmester krydsede stregen på en 22. plads.

Med dagens sejr rykkede Neff tættere på Worldcup-føringen, og selvom Kate Courtney stadig indtaget førstepladsen forud for søndagens XCO-løb, er hendes schweiziske rival nu blot 95 point efter i den samlede stilling. Anne Terpstra (Ghost) indtager tredjepladsen, 445 point efter Courtney.

Resultat – Short track, elite kvinder – 5. afdeling af XCO World Cup

1. Jolanda Neff (Schweiz) – Trek Factory Racing, 20'23

2. Sina Frei (Schweiz) – Ghost Factory Racing, +0'02

3. Pauline Ferrand-Prevot (Frankrig) – Canyon//SRAM, +0'08

4. Rebecca McConnell (Australien) – Primaflor-Mondraker-Rotor, +0'11

5. Eva Lechner (Italien), +0'11