26.01.2011
Test Test

Afpresning af Garmin-Cervélo ledelsen?

For det første så fik både holdet team manager Jonathan Vaughters og ledende holdlæge dr. Prentice Steffen information om, at den spanske læge havde taget en blodprøve på Trent Lowe. Den skulle nemlig leveres til UCI som ren rutine til helbredstjek hvert kvartal.
Og i en mail sendt til Jonathan Vaughters og dr. Prentice Steffen juni 2009 stod den spanske læges navn klart og tydeligt i medsendt dokumentation i form af en PDF fil, men ikke direkte i mailteksten. Det bemærkede ingen af dem på daværende tidspunkt.
For det andet var Trent Lowe og holdets ledelse allerede uenige om, hvorvidt han havde opfyldt sin kontrakt. Derfor skulle Trent Lowe og hans rådgiver ifølge holdet have tilbudt ikke at sige noget offentligt om relationen til dr. Luis Garcia del Moral mod en betaling på 2,8 mio. kr.
Egentlig var Trent Lowe, der startede det hele, idet han den 6. januar informerede team manager Jonathan Vaughters om besøget hos den tidligere dopingmistænkte spanske læge på Matt Whites opfordring. Derfor blev sportsdirektør Matt White fyret den 23. januar og den 24. januar tilbød Trent Lowe via sin rådgiver, Martin Hardie, at være økonomisk med sandheden – under forudsætning af økonomiske argumenter.