04.05.2011
Andreas Ø. Pedersen

Alberto Contador: Hårdeste Giro-rute

Alberto Contador var sidst i aktion i Ardenner-klassikeren La Flêche Wallonne, hvor han var plaget af en forkølelse, men det holder ikke optimismen tilbage for den spanske kaptajn i et løb, hvor han ser mange ryttere med favoritrollen på skuldrene.
– Der er rigtig mange. Jeg bryder mig egentlig ikke om at nævne navne, fordi man altid kommer til at udelade nogle, men de, der er mest motiverede og under størst pres er Nibali, Scarponi og Menchov. Så er der en stor og stærk gruppe med Kreuziger, Igor Antón, Joaquím, Sastre, Sella og mange andre, som vil have muligheder for at gøre noget.
På spørgsmålet, om det kan blive den hårdeste Giro i hans karriere, svarer han:
– Ja, hvad angår ruten, er jeg helt sikker.
Det danske hold i Italien består af blandt andet de to danskere Kasper Klostergaard og Michael Mørkøv, og hele holdet er til stor tilfredsstillelse for Contador, der er forventningsfuld til løbets tre uger.
– Rytterne er motiverede, og selv om der måske er stærkere hold end vores i bjergene – som Liquigas, Lampre, Geox og Katusha – er jeg glad og forventningsfuld, og jeg har 100 procent tiltro til hver eneste af mine holdkammerater. Jeg tror, at de vil udføre opgaven perfekt.