26.03.2011
Test Test

Amber Neben slår Kristin Armstrong

For Peanut Butter & Co TWENTY12s Kristin Armstrong er kvinderytternes ubetingede tempodronning med flere verdensmesterskaber og regerende olympisk mester på sin resultatliste, selvom hun også engang har formået at slå Marianne Vos i en spurt!
Men vinderen af enkeltstarten i etapeløbet San Dimas var også en tidligere verdensmester i enkeltstart, Amber Neben, og dertil skal det bemærkes, at Kristin Armstrongs barselsorlov meget hurtigt gik op i seriøs træning, så hverken Amber Neben eller Amanda Miller fik nogen former for ‘rabat’ i at være hurtigere.
– Hver gang man skal køre et kvarters interval, er det hårdt. Tillige er vi i marts måned, og det kunne jeg mærke. Men jeg kørte godt, og som hold er vi glade for situationen, og det er stort at have vundet for HTC for første gang, siger Amber Neben.
Men nu er det Team HTC-Highroad, så en enkelt etapesejr er for uambitiøst.
– Vi arbejdede for at få en god start, og nu er vi i en komfortabel position. Vores tidsforskel er hæderlig, og i morgen vil vi forsvare den. Etapen i morgen er temmelig krævende, men vi går efter at køre aggressivt for at bevare føringen (klassementet, red.), siger sportsdirektør Jens Zemke.
At 3 amerikanske kvinderyttere så står i kø for at vinde en enkeltstart er intet tilfælde, for indenfor kvindecykling er det en disciplin amerikanerne har domineret i mere end et årti.
San Dimas 1. etape & klassement:
1. Amber Neben, Team HTC-Highroad, 0:15:09
2. Amanda Miller, Team HTC-Highroad, 0:00:12
3. Kristin Armstrong, Peanut Butter & Co. TWENTY12, 0:00:18