01.03.2020
Test Test

Annika Langvad og Haley Batten vinder Cyprus Sunshine Epic

Annika Langvad stillede til start med holdkammerat, Haley Batten fra Specialized Racing. På herresiden havde de selskab af Simon Andreassen og Alan Hatherly. Det var også første gang, at sidste års World Cup vinder, Kate Courtney skulle deltage i løbet med Erin Huck for Scott MTB Racing. Der var derfor lagt op til et spændende løb, og en lille forsmag på sæsonens World Cup. Løbet blev gennemført parvis, og det var holdets samlede tid, som kunne sikre sejren.

[IMG2]

Stage 1

Første etape var en prolog på 19,5 km med 470 hm. Ruten var primært på grusveje, men havde enkelte afstikkere på singletrack og tekniske stigninger. Annika Langvad og makker havde en god dag på cyklen, og kom i mål med hurtigste tid på 1.37.13 efterfulgt af Kate Courtney og makker med 1.39.05 og tredjepladsen til Trek Factory Racing Team på 1.40.04.

[IMG3]

Efter løbet havde Langvad følgende at sige: ”Vi havde en virkelig god tur derude, og det er fantastisk at have Haley med som holdkammerat. Vi arbejdede godt sammen, og var et effektivt team. Vi havde en fælles entusiasme, og det var motiverende”. På herresiden brillerede Simon Andreassen og Alan Hatherly, og kom ind i tiden 1.24.35 skarpt forfulgt af Kross Racing Team kun 24 sekunder senere. 10 sekunder senere kom tredjepladsen ind, så det var et tæt løb.

[IMG6]

Stage 2

2. etape bød på 59,3 km og 1540 hm mellem de to byer, Kornos og Lythrodontas. Det lader til, at Langvad har fundet noget af formen frem, da hun på etapens hovedstigning lavede en solid præstation og kørte fra hovedgruppen med Haley Batten bagefter. De blev forfulgt af Trek Factory Racings, Evie Richards, men det lykkedes til sidst for Specialized duoen at sætte Richards og krydse målstregen først i tiden 5.37.20 med Trek teamet på en 2. plads i 5.44.10. Scott teamet havde en uheldig dag, da Kate Courtney først punkterede på baghjulet, hvilket forsinkede de to holdkammerater. Til sidst måtte Courtney køre i pit og få et nyt baghjul på, hvorefter de kom ind i tiden 5.49.07.

[IMG4]

Inden etapen havde Langvad og Batten allerede lagt en plan: ”Hvis du kan slippe af sted alene som et team kan du bruge team taktik, og vi planlagde et par scenarier. Det var meget taktisk i den første halvdel, og jeg forsøgte at presse tempoet. Jeg kunne se, at Haley var bag ved sammen med Evie. Haley var dog så stærk, så at hun kunne slippe væk, og det var et drømmescenarie”. Ved mændene var det i dag Kross Racing Team som samlet fik den hurtigste tid. Det betød, at de tog den samlede føring, mens Specialized med Andreassen faldt tilbage på en 2. plads.

[IMG7]

Stage 3

På 3. etape viste Specialized holdet endnu en gang deres styrke, da Langvad og Batten kørte et stærkt løb og kom ind som nr. 1 og 2 i tiden 5.53.07. Scott holdet havde noget at bevise efter gårsdagens punktering og tidstab, og de besluttede sig for at holde sig sammen og køre et stabilt løb. Den taktik fungerede, og de kom ind på en 2. plads i tiden 5.56.43, ikke ret lang tid efter Langvad og co. Der var spænding om 3. pladsen, hvor Gapp Systems – UNIOR kom ind på en flot 3. plads.

[IMG8]

Stage 4

Fjerde og sidste etape var en XCO shorttrack på 6,1 km og 150 hm. Kate Courtney lagde stærkt ud, men måtte sande, at det ikke var hendes bedste dag. Hun begyndte at falde tilbage, hvorefter Langvad tog føringen helt til mål. Herefter var der en gruppe bag Langvad bestående af Courtney, Erin Huck, Evie Richards og Haley Batten. Sidstnævnte havde dog overskud til at give den lidt ekstra gas, og hun kom ind som nr. 2 efter Langvad i en samlet tid på 2.37.03. Scott MTB Racing Team sluttede på en 2. plads i tiden 2.42.25 og Trek Factory Racing på 3. pladsen.

[IMG5]

Det samlede resultat blev:

1. Langvad / Batten 15:44:43

2. Huck / Courtney 16:07:21

3. Richards / Batty 16:22:23

Efter sejren var Langvad rigtig glad for præstationen: “Jeg kan ikke beskrive, hvor godt det føles at have den gode ”mojo” igen. Jeg stortrives med det. Jeg elsker at komme her til solskinnet, og de fede spor. Det giver mig altid et godt boost”.

Blandt elitemændene kæmpede Andreassen en smule i dag, men dog ikke mere end at han og hans holdkammerat sluttede på 2. pladsen, og dermed sikrede sig denne overall. Den samlede sejr gik til Bartlomiej Wawak og Ondrej Cink fra Kross Racing Team.