06.02.2011
Test Test

Ballade mellem UCI og holdene

For UCI har besluttet, at fra 2011 er raceradioer kun tilladt i UCI World Tour løb, det vil sige løb over 1. HC og 2. HC kategorier, og da Mallorca Challenge ikke er et World Tour, er anvendelse af raceradio forbudt.
Men rytterne mødte op til starten med raceradio og elektronisk øresnegl, hvilket udsatte starten på 1. etape af Mallorca Challenge. De professionelle holds interesseorganisation, AICGP, protesterede skriftligt til UCI om beslutningen, der også gav ballade til San Luis etapeløbet i Argentina.
– I dag har AIGCP organiseret forskellige protester mod raceradioforbuddet. Mens vi beklager, at det var nødvendigt, synes vi, at det var sidste mulighed. Raceradio forbuddet er vi uenige i, og det er kun en del af en større uenighed. AICGP ser med alvor på, at det lovgivende organ træffer beslutninger uden at høre holdene. De har heller ikke nogen stemme, når det drejer sig om afstemning om nye regler i UCIs præsidium. Holdene repræsenterer den største andel af omsætning og ansatte i professionel cykling. Vi bidrager årligt med over 35 mio. kr. til UCI i licenser og antidopingbidrag. Vi mener, at vi burde være tilsvarende repræsenteret. Vi har ikke til hensigt at være negative eller afbrydende. Men vi synes, at vi bør stå sammen indtil, at vi er korrekt repræsenteret i sporten. Vi kan ikke acceptere nye regler uden at være spurgt først med passende repræsentation. Som den største interessant i professionel cykling beder vi kun om at være en del af en demokratisk styring, skriver AICGP i en pressemeddelelse.