14.02.2011
Test Test

Bayern Rundfahrt drukner i tilmeldinger

– Vi har slet ikke plads i feltet til alle, der vil med. Vi kan slet ikke klage over manglende international interesse indtil nu. Med opgraderingen (til UCI kategori 2. HC, red.) modsvarer feltet også løbets kategori. Vi måtte endda sige nej til et tophold, siger løbsdirektør Ewald Strohmeier.
En af årsagerne er, at Bayern Rundfahrt også skal have nogle tyske ’mindre’ hold med, det vil sige såvel professionelle kontinenthold som kontinenthold. En anden er, at det er blevet sværere for ProTeam holdene at komme med til løb udenfor UCI World Tour løbskalenderen.
For med gennemførslen af ProTeam og UCI World Tour i stedet for ProTour sturkturen, er antallet af automatisk inviterede hold steget til UCI World Tour løbene. Derfor skal 2. og 3. divisionshold bedre tilgodeses i de ’mindre’ kategoriserede løb ifølge UCI.
Samtidig er der en håndfuld professionelle kontinentalhold, der ligesom FDJ næsten er på ProTeam niveau, men uden den eftertragtede licens, og den slags hold har lige så mange ryttere som et ProTeam hold, men færre løb.
Så selv ProTeam holdene skal nu oppe sig, hvis de vil med til løbene udenfor UCI World Tour løbskalenderen, idet enhver løbsarrangør hellere vælger at invitere et hold med topryttere end et B-ProTeam hold, som kommer for løbstræningens skyld. Desværre er det også en konsekvens af flere afløste etapeløb i Spanien.