11.03.2011
Andreas Ø. Pedersen

BikeToyz går ‘All In’ i 2011

I 2011-sæsonen består BikeToyz U23 Racing af rytterne Nikolaj Emil Svenningsen, Jesper Hansen, Lars Iversen, Lars Frydenlund Enevoldsen Jensen, Patrick Clausen, Mark Sehested Pedersen, Sebastian Refsgaard, Niels Hedekær Olsen og Anders Damgaard Christiansen.
– Hos BikeToyz ønsker vi at give noget tilbage af det, som sporten har givet os gennem tiden. BikeToyz har altid været engageret i cykelsporten med sponsorater af både stort og lille format, og mange store ryttere har været forbi det firma som begyndte i en kælder, til en cykelforretning i Århus, siger Søren Langdahl fra BikeToyz i en pressemeddelelse.
– BikeToyz lever af dem som synes det er sjovt at cykle, og ønsker et ordentligt produkt til deres aktivitet, og derfor vil vi nu gerne gøre noget for dem, som vi lever af.
Over de senere år har BikeToyz engagement i landevejssporten været stigende og med BikeToyz U23 Racing tager grossisten skridtet fuldt ud. Der bliver leveret en komplet pakke med cykler, hjul, tøj og ekstraudstyr, så de unge ryttere på BikeToyz U23 Racing har mindst muligt at spekulere over. Rytterne skal blot tænke på at yde deres maksimale i træning og til løb, så sørger BikeToyz for at de har topudstyr til rådighed.
– Det som er vigtigt for BikeToyz og vores engagement, er netop muligheden for at hjælpe de unge ryttere i gang med at få fodfæste i cykelsporten, og skabe sig en god position for at forbedre sig. Vi ved hvilket slid der skal til, og hvor meget der skal ofres for at slå til. Derfor tager vi nu alt materiellet ud af deres spekulationer, og giver rytterne den platform de har brug for, så de kan koncentrere sig om løb og træning.
For holdets tidligere manager, Brian Henriksen, har været afgørende at projektet, det der startede som Danmarks første U23-hold, kunne fortsætte – også efter, at han er blev sportsdirektør på Team Concordia Forsikring Himmerland. Nu har cykelgrossisten taget over, og giver talenterne optimale muligheder for at udvikle sig.
Holdet kommer til at køre på CUBE Agree GTC SL carbonrammer monteret med Ritchey WCS komponenter, Shimano Dura Ace geargrupper, Mavic Cosmic Carbone SR- , og Mavic Ksyrium SR hjulsæt. Alle ryttere kører i Mavic’s gule  Zxellium sko og Mavic Race SL TI pedaler, som har bevist sit værd i Tour de France og senest til cykel cross VM.
Sæsonen for BikeToyz U23 Racing starter den 13. marts med det belgiske UCI 1.2 løb Omloop van Het Waasland. Løbet er 191 kilometer langt og starter i Lokeren. Patrick Clausen har en 37. plads fra 2009 at forsvare, hvor han sad med feltet hjem sammen med vinderen Johan Coenen. BikeToyz U23 Racing stiller med 8 mand. Kun Anders Damgaard Christiansen er ikke til start, da han er ude at rejse med landsholdet.
Følg  rytterne og holdet på tætteste hold på holdets Facebook-side: www.facebook.com/BikeToyzU23Racing