12.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Blue Water fik debut i belgisk etapeløb

1. etape var på 150 km og her viste Morten Larsen, at formen er klar fra sæsonstart, da han kom med i dagens afgørende udbrud, der kørte efter 15 km. I finalen prøvede Morten at køre op til den senere vinder Sander Cordeel fra Colba-Mercury teamet, men blev hentet 2 km fra mål og han endte på en flot 11. plads. Holdet fik også en stærkt kørende Rolf Broge ind på 19. pladsen, Kalle Corneliussen sad også med feltet hjem. Jesper Laustsen var meget uheldig med en punktering på et brostensstykke efter en hård jagt var han næsten oppe feltet, hvorefter en ny punktering på brosten igen sætter ham ud af spillet. Han må efter en hård jagt opgive at komme op til den forreste del af feltet igen.
På 2. etape blev der også kørt rigtig stærkt. Et 12 mands udbrud så ud til at holde hjem, men bliver hentet 10 km fra mål, hvorefter Ovyta-Eijseen teamet sætter sig frem for at køre spurten for sidste års juniorverdensmester, Jasper Stuyven. Det ender dog i et massestyrt på stregen, hvorfor der kun er de første 20, som kom over målstregen.
– Rolf Broge undgik med nød og næppe at ryge med ned. Det var et stort kaos. 5 mand kom med ambulance og 1 tilskuer blev ramt af en cykel, siger sportsdirektør René Jacobsen.
Men både ryttere og sportsdirektør René Jacobsen var tilfredse med holdets indsats, hvor holdet endte på en 6. plads i holdkonkurencen ud af 33 hold. Nu ser holdet frem til næste uges Post Cup i Køge, hvor de håber at kunne markere sig fremme.