30.03.2017
Andreas Breum

Boels-Dolmans’ klassiker-es: Niveauet er højere i år

Boels-Dolmans var det altdominerende hold i 2016. Særligt sæsonstarten var imponerende, hvor holdet på fornemste vis vandt fem World Tour sejre på stribe, og i flere tilfælde tog både 1. og 2. pladsen. Årets sæsonstart har ikke været præget af den samme dominans fra det hollandske mandskab. Verdenmesteren Amalie Dideriksen er stadig den eneste der har krydset stregen først i denne sæson. Men spørger man holdets klassiker-es Chantal Blaak, så er det ganske naturligt, at holdet ikke har nået de samme højder i år. 

-Folk bliver ved med at sige, at vi ikke har den bedste sæson, men jeg synes at resultaterne er rimelig gode. Vi kan ikke forvente at hente de samme resultater som sidste år. Sidste år havde vi en fantastisk sæson, en utrolig sæson, forklarer Blaak til Velonews.

En af grundene til holdets manglende sejre er at holdet har været ramt af sygdom. Den olympiske mester, og nye rytter på holdet, Anna Van der Breggen missede to World Tour afdelinger med influenza, og holdets måske største stjerne Lizzie Deignan var ikke med til Gent-Wevelgem på grund af sygdom. Mentaliteten og stemningen på holdet er dog stadig den samme, fastslår Blaak:

-Alle har ligesom sidste år trænet hårdt henover vinteren. Holdånden er også den samme, vi vinder bare ikke lige så meget.

En af de største forandringer fra forrige sæsoner er også at holdene er mere lige. De gode ryttere er spredt ud over flere hold, hvilket også har betyder, at vi har set fire forskellige hold vinde de første fire afdelinger af World Touren. 

"Løbene er bare anderledes [i år red.]. Holdene er rigtig stærke, og jeg tror at kvaliteten er spredt ud over hele feltet, hvilket gør det hele mere spændende, forklarer Blaak

Den femte afdeling af kvindernes World Tour løber af stablen på søndag, når feltet giver sig i kast med Flandern Rundt, et løb hvor Boels-Dolmans sidste år tog sejren med Lizzie Deignan, 3. pladsen med Blaak og fjerdepladsen med Megan Guarnier. Derfor er det også et selvsikkert hold der skal prøve at hente sæsonens anden sejr.

"Vi er stærke som et hold, og for os vil det være bedst, hvis løbet bliver hårdt med massere af angreb"