02.04.2011
Test Test

CamelBak beskyldes for at være snyd

Men nu kommer der nu en beskyldning om, at det er snyd fra en noget uventet side. For ifølge en mand, der om nogen kan have viden om at forbedre fysiske præstationer, forlyder det, at en CamelBak opbevaret på brystkassen sparer mellem 15 og 20 watt.
Forklaringen er, at bulen hjælper med at bryde vinden. Det har dr. Michele Ferrari skrevet på sin blog ifølge Gazzetta dello Sport. Eftersom dr. Michele Ferrari har stået i lære hos professor Conconi og havde øgenavnet Il Mythos i EPO 90’erne, må man formode, at han ved, hvad han taler om.
Helt konkret beskylder dr. Michele Ferrari Team Leopard-Treks Fränk Schleck for at bruge sin CamelBak som en slags ureglementeret aerodynamik til Criterium Internationals afsluttende enkeltstart.
– Det er første gang, at vi har brugt en CamelBak, så vi evaluerer, om vi skal bruge den i andre løb. Hvis den bruges som drikkeanordning, er den tilladt ifølge UCI reglementet. Selvfølgelig vil vi ikke bruge den, hvis de ændrer reglerne, siger Team Leopard-Trek talsmand Tim Vanderjeugd til VeloNews.
Men hvis det er ulovligt, skulle en del 2010 enkeltstartsresultater fra Garmin-Transitions og Team HTC-Columbia annulleres, så Team Leopard-Trek har næppe forbrudt sig mod UCI reglementet. Som det kan ses på fotos, er der muligvis den forskel på Team HTC-Columbia og Garmin-Transitions, at CamelBak reservoiret er placeret forskellige steder.