11.05.2015
Test Test

Castelli Gabba L/S

I hånden
I 2013 debuterede Castelli med markedets første no-rain-trøje. Produktet blev hurtigt spottet under forårsklassikerne, hvor den silende regn forfremmede Gabba til klassikerspecialistens nye, bedste ven. Siden er flere producenter kommet på markedet, mens Castelli selv har lanceret den nye Gabba 2. Selvom Cykelmagasinet har testet trøjen med lange ærmer, fås den også i en kortærmet version, der kan parres med producentens no-rain armvarmere for optimalt beskyttelse under cykelløb.

Den langærmede trøje er syet i det velkendte specielle stof, og med windstop-teknologi er Gabba varm. De meget brugbare baglommer er forsynet med små huller, så vandet ikke hober sig op der, og små lynlåse på siden af trøjen sikrer nem temperaturregulering. En smæk bagerst på trøjen sikrer beskyttelse af stænk fra baghjulet, og alt i alt står man med et meget gennemført produkt i hånden.

Læs også: Sammenligningstest af no-rain-trøjer

På cyklen
Det første man bemærker ved Castelli Gabba er det meget behagelige materiale og den enormt gode pasform. Trøjen er udstyret med en god ærmelængde, samtidigt med at den sidder ligeså tæt som en cykeltrøje. I brug er Gabba fremragende både i våde og tørre forhold. Eneste reelle anke vi har ved produktet er, at den fylder meget sammenfoldet. Man skal derfor vurdere, inden man kører ud, om man vil have trøjen på eller ej, da den er for stor til at have med.

Ved ustadigt vejr leverer Gabba varen, da den nemt temperaturreguleres under tørre forhold, mens den høje krave og vandbeskyttelse leverer fin sikring mod dråberne fra oven. I bygerne skal man klart bemærke, at Gabba ikke holder vandet ude, men i stedet varmer trøjen stadig glimrende, selvom den bliver våd. Funktionaliteten fejler derfor intet ved dette.

Ofte føles regnjakker som plasticposer, og det er nemt at koge over, mens man bærer disse. Denne fornemmelse mærker vi overhovedet ikke med Gabba. I stedet står vi tilbage med et produkt, der viser sig fremragende i både let, hård og ingen regn.

Facit
Hvis du ønsker en alsidig trøje, der kan bruges i alt ustadigt dansk forårsvejr er Castelli Gabba et fremragende bud. Trøjen tilbyder alt det, som man forventer af en tilsvarende produkt i prisklassen.