07.05.2015
Test Test

CeramicSpeed lancerer verdens hurtigste kæde

Danske CeramicSpeed har længe været kendt for produkter, der får cyklens dele til at løbe lettere og wattene til at blive optimerede. Og nu er har firmaet fra Holstebro, i samarbejde med amerikanske UltraFast Optimization, lanceret det, som de to producenter kalder “verdens hurtigste kæde”.

Kæden er blevet testen i Friction Facts lab i Boulder, USA, hvor kæden er blevet målt til at spare et sted mellem 2 og 5 watt i forhold til en normal kæde. Ifølge producenten er CeramicSpeed UFO-kæden den mest effektive i 320 kilometer, hvis der køres under rene forhold. Kæden er dermed ikke en kilometeræder, og den er beregnet til at være en af dem, som man sætter på cyklen til de vigtige løbsdage. Ifølge producenten er kæden dog ganske holdbar, og selvom friktionen øges efter de 320 kilometer, vil det stadig være en god kæde, forklarer de.

Det bakker en af verdens bedste triathleter, Frederik Van Lierde, op om: 

– Siden februar 2013 har jeg benyttet mig af UltraFast-kæder. De få watt jeg sparer er en stor ting for mig, og kun det bedste er godt nok, forklarer triatleten, der kører på kæderne fra Jason Smiths UltraFast Optimization. Han mener, at samarbejdet med det danske firma er en bonus for alle: 

– CeramicSpeed og UFO er et perfekt match. CeramicSpeed UFO-kæderne vil være midnste lige så hurtige, hvis ikke hurtigere, end de eksisterede kæder fra os. Vi har delt alle detaljer med CeramcSpeed, og de er kommet med et par forbedringer til vores produkt, afslutter Smith.