18.11.2016
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Kristian Arnth

CeramicSpeed opkøber amerikansk testcenter

Den danske brancheførende virksomhed, CeramicSpeed, har annonceret opkøbet af amerianske Friction Facts. Selskabet råder over et testlaboratorium til cykelkomponenter, hvilket bliver et værdifuldt aktiv for CeramicSpeed i fremtiden. 

Tilknyttelsen af laboratoriet vil blandt andet styrke danskernes konstante fokus på produktudvikling og innovation, og det vil dermed støtte ambitionen om fortsat at levere verdens bedste kuglelejer til cykelsporten.

Friction Facts råder over det eneste laboratorium i verden, som er i stand til at teste gearsystemers effektivitet, og de er særligt kendte for deres tests af friktion. På laboratioriet testes blandt andet friktionen i kuglelejer, kæder, pulley hjul og kædeolier med en præcision inden for en hundrededel af en watt. 

Med tilføjelsen af Friction Facts bliver CeramicSpeed verdens eneste producent af cykelkomponenter med evnen til selv at udføre friktionstests.

– Ved at tilføje Friction Facts til teamet udvider CeramicSpeed sin egen produktudvikling og sit testlaboratorium, hvilket passer naturligt med vores mål og mission. Opkøbet styrker ikke blot vores forpligtelse om at levere verdens hurtigste kuglelejer, kæder og komponenter til gearsystemer, det støtter også vores forsøg på kontinuerligt at udvikle høj-kvalitets produkter baseret på data, innovation og ekspertise, fortæller CeramicSpeeds Managing Director, Martin Banke ifølge ceramicspeed.com.

Foruden fusionen har CeramicSpeed også udvidet teamet med tilføjelsen af Jason Smith, grundlægger af Friction Facts, som ny direktør for teknologi.