20.09.2016
Jesper Carstens

CONI undersøger betalingsryttere

I Italien kører der i øjeblikket en sag, der kan give karantæne til Gianni Savio (teammanager hos Androni), Bruno Reverberi (teammanager hos Bardiani) og Angelo Citracca (teammanager hos Willier-Southeast). De tre hold beskyldes nemlig for at hyre ryttere, der enten betaler for pladsen eller medbringer en sponsor.

Derudover er der – angiveligt – også ofte en klausul i kontrakterne hos de italienske hold, der gør at rytterne skal betale en sum for at forlade dem. Det er Corriere della Sera, der står bag afsløringerne.

Den italienske olympiske komite (CONI) undersøger sagen i disse dage, og Elia Viviani fra Team Sky er sagens stjernevidne. Viviani har aldrig oplevet at betale for en plads, men da han kørte for Liquigas, ville han gerne have kammeraten Marco Coledan ind på holdet. 

– Jeg kan huske, at det var en overraskel for Coledan at opdage, at han skulle betale en bøde for at forlade Bardiani, særligt fordi han fortalte mig, at han kørte på minimumslønnen, og ingen havde fortalt ham, at han skulle betale for at smutte, skulle Viviani angiveligt have fortalt til CONI den 14. januar. 

Coledan har ifølge rapporterne ikke bekræftet dette. Coledan er siden skiftet til Trek-Segafredo.

Både Savio og Citracca har tidligere fortalt Corriere della Sera, at de aldrig har skrevet med ryttere, der direkte har betalt for deres plads, men at de har skrevet med ryttere, hvis en sponsor har bedt om det.