20.02.2017
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Kristian Arnth

Contador til Abu Dhabi som luksushjælper

I går sluttede etapeløbet Ruta del Sol, der markerede Alberto Contadors sæsondebut. Spanieren viste god form og var sandsynligvis løbets bedste i bjergene, men samlet måtte han se sig slået med ét sekund af Alejandro Valverde. 

På trods af det resultat får Contador dog ikke kaptajnrollen i Abu Dhabi Tour, der starter torsdag, hvor han i stedet trækker i arbejdstøjet for sin hollandske holdkammerat, Bauke Mollema. 

– Selvfølgelig vil Bauke være vores kaptajn. Jeg glæder mig over at hjælpe ham. Det faktum, at vi begge er der, skaber en ideel situation, fortalte Contador efter løbet i går til spanske Marca.

Abu Dhabi Tour var ikke oprindeligt en del af Contadors planer, men med spanierens første store sæsonmål, Paris-Nice, lige om hjørnet, følte han, at der var behov for flere løbsdage.

– Jeg har haft det godt i Ruta, og min løbsform er god. Men jeg skal være skarpere for at kunne accelerere hårdere, og det får man kun ved at køre løb, uanset hvor meget man træner, forklarer han. 

– Abu Dhabi ligger ideelt placeret på kalenderen mellem Andalusien og Paris-Nice. Og det er ligetil med tre flade etaper og én bjergetape. Derfor har vi inkluderet det. 

Det bliver samtidigt første gang, at Trek-Segafredos to klassementryttere, Contador og Mollema, skal køre løb sammen. Mens Contador kun kunne præstere en samlet andenplads i sin sæsondebut, så lykkedes det Mollema at vinde Vuelta a San Juan i januar samlet. Begge ryttere er altså i fin form forud for årets andet WorldTour løb.