25.02.2018
Andreas Breum

Cort styrtede i hollandsk klassiker-sejr

Den anden klassiker i den traditionsrige åbningsweekend var på programmet i dag. Syv danskere – heriblandt gårsdagens vinder Michael Valgren – stillede til start til det 200 kilometer lange Kuurne-Brussels-Kuurne. 

[REL1]

Et udbrud bestående af Truls Korsaeth (Astana), Gedaminas Bagdonas (AG2R), Matteo Bono (UAE), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Kenneth Van Bilsen (Cofidis), Romain Cardis (Direct Energie) og Ben Perry (Israel Cycling Academy) kom afsted kort efter løbets start, men de fik aldrig et stort forspring.

Quick-Step havde et halvskuffende Omloop Het Nieuwsblad og det belgiske storhold var meget aktive i føringsarbejdet. Arbejdet bar frugt, og feltet var lige ved at hente udbryderne med omkring 100 kilometer til mål, men de syv mand i front havde stadig lidt i reserve og fik kortvarigt forlænget deres ophold i front. De måtte dog lade sig opsluge af feltet med 85 kilometer til mål.

[IMG2]
Michael Valgren var med til at hente den farlige udbrydergruppe ind igen.

Der var dog ikke samling i lang tid, før en gruppe på omkring tyve ryttere havde fået revet sig løs. Store navne som Greg van Avermaet, Sep Vanmarcke, Matteo Trentin, Jasper Stuyven, Arnaud Démare og Mads Pedersen sad med i front, mens forhåndsfavoritten Fernando Gaviria blev sat. I forfølgergruppen var det Astana, der tog ansvar, da de kun havde norske Korsaeth med i front. 

Forrest angreb Stuyven sammen med Daniel Oss, og de to stærke ryttere havde omkring 25 sekunder til feltet, der havde fået hentet resterne af udbryderne. Oss punkterede med over tredive kilometer til mål, og Stuyven måtte forsætte alene, 51 sekunder foran feltet.

[IMG3]
Stuyven vandt Kuurne-Brussels-Kuurne med et flot soloangreb i 2016, men denne gang kunne han ikke holde feltet bag sig.

Den talentfulde belgier vandt netop dette løb på lignende vis i 2016, men der skulle en ekseptionel indsats til, for at det nummer skulle lykkes igen. Trek-rytteren kørte ind på de afsluttende rundstrækninger med et forspring på 33 sekunder. Med tyve kilometer til mål styrtede Magnus Cort og holdkammeraten Alexey Lutsenko, og kort efter blev Stuyven hentet af feltet. 

Både Niki Terpstra (Quick-Step) og Guilliuame van Keirsbulck (Wanty) forsøgte at komme væk, men det var først med ti kilometer til mål, at en gruppe fik hul. Julien Vermote (Dimension Data) og Julien Duval (AG2R) fik et lille hul til feltet, men selv Duval virkede ikke overbevist om, at de ville holde hjem. Loic Vliegen (BMC) fik kontakt et par kilometer senere. Det samme gjorde Adrien Petit (Direct Energie). 

De fire ryttere var dog aldrig ude af syne for feltet, hvor særligt FDJ var opsatte på at få løbet samlet til en spurt. Den uundgåelige sammensmeltning skete på de sidste 200 meter, og der var dermed lagt op til en hurtig massespurt.

Ramon Sinkeldam kørte leadout for Arnaud Démare. Franskmanden startede en lang spurt. Dylan Groenewegen startede sin spurt og kom stormende forbi. Hollænderen tog en flot – og helt suveræn – sejr foran den franske mester, mens Sonny Colbrelli tog den sidste plads på podiet. 

Matti Breschel (EF Education First) blev bedste dansker på en 40. plads.

<iframe width="640"   src="https://www.procyclingstats.com/widgets/pcsrace.php?id=180650&ref=blue&key=4680f3f2577177bfa1d3ef19cfd7b57d6c153417" scrolling="YES" frameborder="0" height="356">