09.04.2014
Nikolaj Hebsgaard

CULT Energy klar til fransk etapeløb

Sammen med en håndfuld ryttere, rejste Michael Skelde i dag til Frankrig, hvor hans CULT Energy Vital Water i weekenden kører etapeløbet Circuit des Ardennes.

Her håber den danske teammanager, at hans drenge kan præge det franske etapeløb, der i år har fået en hårdere rute end tidligere.

– Ruten i Circuit des Ardennes er rigtig skrap i år, og også mere end den har været de foregående. Tidligere har der været en holdtidskørsel i løbet, hvilket specielt ikke sidste år var en fordel for os, men i år tænkte vi, at nu havde vi holdet til at gøre det rigtig godt på den, så valgte de dog at fjerne den, for i stedet at lægge en meget kuperet etape ind, siger Skelde i en pressemeddelelse.

– Det er lidt ærgerligt, men omvendt er det godt for os, at løbet bliver hårdt. Jo hårdere, jo bedre. Vi vil gerne have, at der ikke bliver afventet hele dagen frem mod en stigning, hvor det så eksploderer. Vi skal præge det i den retning vi vil have det, hvor det gerne bliver hårdt allerede tidligt på etaperne, og det tror vi også på, at vi kan.

Holdet i Frankrig består af flere erfarne ryttere, hvor det især er Lasse Bøchman, der må lægge skuldre til forventningspresset.

– Vi har et rutineret hold med undtagelse af Emil. Som hold starter vi løbet med stor selvtillid efter en god sæsonstart, og også med troen på, at vi kan lykkes. Jeg har en god fornemmelse i forhold til hvor vi står, men nu må vi se når løbet skydes i gang. Vi glæder os til løbet og til tre forhåbentlig gode dage i det franske.

Jeg har en fornemmelse af at Lasse kan gøre det rigtig godt, men egentlig har alle vores ryttere en chance, i hvert fald i forhold til at gøre sig gældende på nogle af etaperne. Samlet er de største forhåbninger inden løbet knyttet til Lasse. Vi skal se hvilke chancer der byder sig, og opsøge dem.

CULT Energy Vital Water-holdet til Circuit des Ardennes
Lasse Bøchman
Mads Christensen
Martin Mortensen
Troels Vinther
Rasmus Sterobo
Emil Vinjebo