15.04.2015
Viktor Hastrup

Dan Martin klar til den “bedste” uge på året

Cannondale-Garmins Dan Martin har tidligere bevist, at man ikke skal regne ham ude, når det kommer til Ardennerklassikerne. Martin har altid gjort en god figur i løbene, med sejren i 2013 udgaven af Liege-Bastogne-Liege som kronjuvelen i samlingen. 

Nu er Martin tilbage til de løb som han elsker af hjertet og passer ham så godt:

– Jeg elsker alle tre løb. Det er ren passion fra min side og ikke så meget andet. Stemningen i løbene giver mig en fantastisk følelse og er med til at gøre det til den bedste uge på året, siger Dan Martin til Cyclinnews.com

Med hensyn til ambitionerne bliver der ikke lagt fingre imellem. Martin fremhæver at hans ændrede løbskalender har gjort forbedredelserne mere ideelle:

– Formen er hvor den skal være og jeg føler mig klar. Jeg har fulgt den samme sæsonplan som jeg gjorde i 2013, hvor det viste sig at fungere godt, lyder det fra ireren.

Specielt har fravalget af Giro d’ Italia og det større fokus på Tour de France betydet meget for Martins forbedredelser frem mod de belgiske klassikere. I år kommer han med mere mentalt som fysisk overskud:

– Sidste år lå jeg i træningslejr i Sierra Nevada frem mod Giroen og havde på den måde ikke trappet ned til Ardennerklassikerne. Det hæmmede mig specielt i Amstel (Gold Race), men i år jeg har gjort det anderledes og jeg håber det viser sig, afslutter Dan Martin.