11.01.2011
Stig Cornelius

Danilo Di Lucas kontrakt ulovlig

For ifølge UCI reglerne skal en professionel cykelrytter have en mindsteløn på årligt, dvs. en kvart mio. kr., og det krav lever kontrakten ikke op. Tillige har Danilo Di Luca et udestående med UCI på 1,3 mio. kr., som han endnu ikke har betalt.

– Hvis Di Luca virkelig vil tilbage i cykelsporten, skal han først betale bøden på 173.000 euro på grund af hans dopingdom (som blev forkortet, red.). Når det er gjort, skal hans nye hold sende hans kontrakt til UCI for at få den godkendt af Ernst & Young (revisionsselskab, red.). Hvis alt ellers er gjort i overensstemmelse med UCI reglerne og den fælles aftale – som medfører en minimumsløn – kan han køre igen, siger UCI talsmand Enrico Carpani til Velonation.

Kravet om en minimumsløn skyldes, at UCI vil forebygge slaveri-lignende tilstande, hvor holdene presser ryttere til at køre gratis eller mod underbetaling.

– Man kan ikke være en del af et professionelt hold uden en løn. Cykling er en professionel sport, som har gjort meget for at forbedre struktur og beskytte ryttere, og ingen kan gratis være med, siger Enrico Carpani.

Men det er kun herrerytterne, der har ret til en minimumsløn på cirka 250.000 kr. om året, da det er højt for de kvinderyttere, der ikke er stjerner.