25.02.2018
Andreas Breum

Dansk junior 2’er i belgisk klassiker

Det er ikke kun eliten, der kæmper om sejren på de belgiske brosten i dag. En række af verdens bedste juniorer var nemlig også i aktion i dag under junior-udgaven af Kuurne-Brussels-Kuurne. Sidste år besatte danskerne første-, anden, og fjerdepladsen i den belgiske klassiker, og igen i år var der dansk deltagelse i form af Herning CK. 

Belgiske Remco Evenepoel slap afsted tidligt i løbet, sammen med Ilan Van Wilder og fik opbygget sig et fint forspring. Belgieren var dog den stærkeste, og han slap af med sin udbrudskollega. Forfølgergruppen bestod af omkring 40 ryttere, og de halede langsomt ind på den ensomme belgier i front. 

Evenepoel tog hul på de sidste femten kilometer med 54 sekunder til feltet. Kort efter stak to ryttere afsted fra feltet, men de blev hentet ind igen. I front fastholdt Evenepoel et forspring på omkring et minut. Feltet blev aldrig rigtig organiseret, og Remco Evenepoel tog sejren efter en flot solopræstation.

Det danske talent Jacob Hindsgaul Madsen blev 'best-of-the-rest' og tog andenpladsen, mens Charley Calvert tog den sidste plads på podiet. 

<iframe width="640"   src="https://www.procyclingstats.com/widgets/pcsrace.php?id=180649&ref=blue&key=d3a95e9aa4d217a1957f7d514b302c5ca2d9868a" scrolling="YES" frameborder="0" height="356">