10.10.2019
Louise Helene Johansen

Dansk rytter til Contadors hold, farvel til dopingdømte ryttere, Valverde vil udvide CVet, legende alvorligt syg

Dansk rytter til Kometa Cycling team

Mathias Larsen er den femte rytter nye rytter som skal være en del af projektets tredje sæson. Holdet har allerede hentet et par spanske ryttere en italiener og en ungarsk rytter. Mathias Larsen kørte i 2018 for danske team Wahoo, som han kom til efter et år på ColoQuick. Han er son af den tidligere cykelrytter Nicolaj Bo Larsen, som både har været national mester og vundet en etape i Giro d’Italia.

-Det er altid godt at have en tidligere rytter i hjemmet, så han kan giv en masse gode råd om hvordan løb skal køres og omkring træning. Men når det er din far, så er han først og fremmest min far, fortæller Mathias Larsen på Kometa Cycling Teams hjemmeside.

Som ryttertype beskriver Mathias sig selv som en komplet rytter, som har en god topfart i en lille gruppe og som en rytter der kan køre fornuftigt over de lave bjerge. Hans favorit løb er dog klassikerne og en sejr i et af de fem monumenter står højt på ønskelisten.

-Holdet har en god struktur, de er seriøse og et godt sted for en rytter i udvikling. I år er tre af deres ryttere rykket videre til WorldTouren. Jeg tror man kan komme på WorldTouren når man er klar, og jeg tror at Kometa Cycling Team er det bedste sted. Fortæller Larsen.

Det var den tidligere cykelrytter Ivan Basso som ringede til Mathias Larsen, og de havde en god samtale om ham og holdet, og dagen efter tilbød Basso ham en kontrakt. Jeg accepterede uden at skulle tænke så meget over det.

Mathias Larsen har indtil videre underskrevet en kontrakt med holdet for 2020 sæsonen.

Bahrain-Merida afskediger to ryttere
[IMG2]

Efter at det i går kom frem at to af holdets ansatte havde forbrudt sig mod dopinglovgivningen. Det drejer sig om sportsdirektør Borut Bozic og rytteren Kristijan Koren, der begge har fået to års karantæne. Holdet har fortalt til cyclingnews at de har en nultolerance politik i forhold til doping og derfor er begge personer nu fortid på Bahrain-Merida.

Begge forseelser skete inden Bozic og Koren blev en del af holdet. Forseelserne skulle efter sigende have foregået tilbage i 2011 og 2012. De er således en del af den såkaldte operation Aderlass, som i februar fældede de to østrigere Stefan Denifl og Georg Preidler.

Valverde drømmer om en sejr i IL Lombardia
[IMG3]

Den tidligere verdensmester Alejandro Valverde (Movistar), har et fantastisk palmares, men noget han selv mener der mangler, er en sejr i Lombardiet Rundt. Han har to gange sluttet som nummer to. Efter andenpladsen i Milano-Torino i går, føler han sig klar til at gribe ud efter sejren i lørdagens løb.

Efter to anden pladser og en femte plads i henholdsvis Milano-Torino og GP Bruno Beghelli, samt Giro dell’Emilia, er Valverde fortrøstningsfuld. Han mener dog at Primoz Rolglic (Jumbo-Visma) er manden der skal slås. Om det lykkes for den spanske veteran, må vi vente med at finde ud af til på lørdag.

Tour de France legende alvorligt syg
Det drejer sig om den 83-årige Raymond Poulidor, som for små to uger siden blev indlagt. Familien er bekymrede for den tidligere rytter hvis helbred forværres.

– Der skal laves flere tests, men vi skal ikke forvente godt nyt. Han har i flere dage kun svaret ja eller nej, fortæller hans kone

Han var i sin tid kendt som det evige nummer 2, fordi han sluttede som nummer to, tre gange i Tour de France. Udover at være en legende i cykelsporten, så er han også morfar til stortalentet Matheiu van der Poel som tidligere i år vandt Amstel Gold Race og er to gange verdensmester i cyklecross.