23.01.2011
Andreas Ø. Pedersen

Danske resultater fra Veteran-VM i cross

Bedste placering gik til Karsten Olsen, Fredericia CC, med en 10. plads i kategorien 55-59 år. Med en startposition i anden række, fik Fredericia-rytteren kæmpet sig helt frem til en 4. plads på første omgang af 4, men måtte senere lade sig falde tilbage til en respektabel 10. plads. Svenske Benny Andersson fra Åstorp i Skåne, der er en hyppig gæst i danske cykelcross- og MTB-løb, førte længe løbet, men måtte se sig slået med 3 sekunder af Alain Guinle fra Frankrig.
I 45-49 års-kategorien måtte Cycling Nords Anders Bro Bystrup tage sig til takke med en 25. plads i det rekordstore felt på 80 startende. Fra en startposition i 7. række fik Cycling Nord-rytteren kæmpet sig ca 20 pladser frem til en 36. plads på den første halve omgang, men måtte mod slutningen af løbet betale prisen for det hårde udlæg. Fra at have været fremme på en 23. plads midt i løbet, måtte Cycling Nord-rytteren opbyde de sidste kræfter for at holde en slutplacering som nr 25.
Ruten var overvejende tør og hurtig, men kringlet og svær at overhale på. I forhold til tidligere år havde arrangørerne lagt ruten om, så den bød på flere teknisk svære momenter og færre lige strækninger med overhalingsmuligheder end tidligere. Rytterne blev efter få hundrede meter sendt ud på den legendariske sandstrækning ved bredden af Zilvermeer-søen. Det gav en del kaos og styrt, især i de klasser med mange startende. Begge danske deltagere kom rimeligt i gennem uden styrt trods begrænset erfaring med kørsel i sand.
De kommende to år vil veteran-VM i cykelcross blive afholdt i Louisville, Kentucky (USA), der også vil være vært for det rigtige elite-VM i 2013, og her er det endnu uvist om man får dette års VM-deltagere at se på startstregen. Begge de danske cross-veteraner er dog fast besluttet på at prøve lykken igen på et tidspunkt.
Herre 55-59 (fødselsår 1952-56)
1. Alain Guinle, Frankrig
2. Benny Andersson, Sverige
3. Ronald de Scheemaeker, Belgien
10. Karsten Olsen, Danmark (Fredericia CC)
30 startende
Herre 45-49 (fødselsår 1962-66)
1. Dirk Mertens, Belgien
2. Erik Teck, Belgien
3. Jonny Bold, USA
25. Anders Bro Bystrup, Danmark (Cycling Nord)   
80 startende