15.12.2017
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Kristian Arnth

DCU øger støtten til kvindelige baneryttere frem mod OL

Dansk kvindecykling har gennemgået en enorm udvikling de seneste år, og det skyldes i høj grad et projekt for at styrke dansk kvindecykling, som Team Danmark og Danmarks Cykle Union søsatte i 2015.

Nu har Team Danmark og DCU et nyt projekt i støbeskeen, og bliver det ligeså succesfuldt som det sidste, så har vi noget at se frem til i de kommende år. En donation fra Salling Fondene til Team Danmark har nemlig muliggjort en millioninvestering i et nyt baneprojekt for kvinderne frem mod OL i Tokyo i 2020. 

– DCU har leveret et imponerende arbejde og været i stand til at udvikle en ny generation af kvindelige cykelryttere, som allerede nu viser tårnhøjt niveau. Jeg glæder mig over, at donationen fra Salling Fondene giver os mulighed for at investere i et spændende baneprojekt, som har stort potentiale, siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen, i en pressemeddelelse.

Støtten sikrer Danmark 'verdens bedste kvindelandstræner'

Én person har haft særlig stor andel i den store succes, som dansk kvindecykling har opnået siden projektets begyndelse i 2015; nemlig kvindelandstræner Catherine Marsal. 

Støtten fra Team Danmark sikrer nu, at Marsal kan fortsætte i rollen og bygge videre på succesen under rolige og sikre forhold. 

– Støtten fra Team Danmark er afgørende for, at vi kan fortsætte og endda opprioritere indsatsen og udviklingen af pige- og kvindecyklingen. Med støtten sikres også, at verdens bedste kvindelandstræner, Cathrine Marsal, kan fortsætte talent- og eliteudviklingen i dansk cykelsport, DCU-formand Henrik Jess Jensen, der håber at støtten vil udmynte sig i medaljer ved legene i Tokyo. 

– Vi går 'all-in' på at træne og udvikle vores kvindelige ryttere, så de kan dyste med om medaljerne på cykelbanen i omnium og parløb ved OL i 2020. Vi ved, det er altafgørende at kunne tilbyde pigerne og kvinderne den optimale støtte og sparring ved de allerstørste mesterskaber i jagten på medaljer til Danmark, og det er fantastisk, at det nu er på plads, siger han. 

Og Catherine Marsal ved om nogen, hvordan man skaffer medaljer hjem til Danmark. Alene i år er det blevet til fire danske EM-medaljer og to VM-medaljer for ikke at nævne, at Amalie Dideriksen sidste år sensationelt vandt verdensmesterskabet for eliten som den yngste vinder i mange år. 

En udvikling, som ifølge Marsal skyldes et tæt samarbejde med Team Danmark og et stadigt mere professionelt arbejde på de hjemlige teams og i klubber over hele landet. Men hun hviler ikke på laurbærrene og fokuserer i stedet på den indsats, som er nødvendig, hvis drømmene om OL-medaljer skal blive en realitet. 

– Der er stadig meget arbejde at gøre, og vi må ikke begynde at tage noget for givet eller tro, at tingene kommer af sig selv. Det kræver en ekstremt målrettet indsats bare at komme i nærheden af OL, og så forudsætter succes et klart fokus fra ryttere, trænere, staff og DCU. Det er helt nødvendigt, at det er en holdindsats, hvor vi vinder sammen eller lærer af vores fejl sammen – hvor vi vokser sammen og bliver bedre hele tiden, siger hun. 

Danmark er siden kvindeprojektets start i 2015 avanceret fra en 37. plads til en niendeplads på kvindernes verdensrangliste.