03.01.2011
Stig Cornelius

Dmytro Grabovskyy bytter vodka ud med vand

Tilbage i 2007 fik Dmytro Grabovskyy kontrakt en 2-årig kontrakt med Quick Step som en af fremtidens stjerner, men han falmede og endte med at køre i Italien.

– Efter nogle skuffelser med Quick Step gik det i den forkerte retning. Jeg kedede mig, og når jeg havde trænet, gik jeg ud for at drikke. To gange undgik jeg at dø af alkoholforgiftning, men jeg drak vodka og tog aldrig stoffer. Den periode er overstået og jeg er rehabiliteret. Nu er der kun vand i køleskabet, siger Dmytro Grabovskyy til Gazzetta dello Sport.

For han endte på det italienske ISD-Neri professionelle kontinentalhold efter det belgiske eventyr, og må nu finde sig i igen at blive degraderet til kontinentalholdet ISD-Lampre i 2011, der måske er hans sidste chance.

Overgangen fra stortalent i Ukraine til professionel cykelrytter med høj hyre og mange fristelser har åbenlyst været svære at håndtere for ukraineren. Han har vundet løb efter, at han forlod Ukraine, så det er ikke evnerne på cyklen, der holder ham tilbage.