17.01.2015
Nikolaj Hebsgaard

Ebsen om Quintana: Jeg forventer en røvfuld

Nairo Quintana tog sidste år den samlede sejr i Tour de San Luis.

Når løbet på mandag skydes i gang, bliver det igen med den colombianske bjergkonge til start, men også danske John Ebsen, vil være at finde på de argentinske bjergtinder.

Danskeren debuterer for Androni Giocattoli, og glæder sig til, at krydse klinger med verdens måske bedste bjergrytter. En ting er sikkert, det bliver ikke let for Ebsen, der dog har både humoren og selvtilliden på plads:

– Der er ikke forskel på om de hedder Quintana eller Froome. De står alle ud af sengen om morgen, hvilket betyder, at også de er mennesker. Det betyder samtidig, at de vil udbryde: Hvem fanden er ham den lille lort fra Androni? Det har så mange andre sagt i Langkawi, de sidste par år, lyder det muntert fra Ebsen til Cykelmagasinet.dk

– Spøg til side, det bliver spændende at se, hvor langt jeg er fra en rytter som Quintana. Jeg forventer en røvfuld – så kan man kun blive positivt overrasket.

Forventninger til debuten er derfor ikke skruet urealistisk i vejret, i stedet vil Ebsen fokusere på at samle erfaringer, før benene skal brændes af i de argentinske bjerge:

– Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal forvente, da det jo er det første løb. Jeg kender ikke min rolle endnu, så jeg tager det en dag ad gangen.

– Jeg er sikker på, at i får mig at se fremme en dag, da jeg ikke kan lade være med at teste benene af. Men hvornår det bliver, det må tiden vise.

– Derfor tager jeg en dag ad gangen, lærer noget og så smadrer jeg mig selv til ukendelighed på en bjergetappe, lyder det fra danskeren, der også glæder sig til de 30 grader, som vejrudsigten lover i næste uge:

– Jeg har absolut ingen problemer med varmen. Jo varmere, desto bedre. Min tid i Asien har gjort, at jeg pt. sidder i langebukser og trøje, selvom det er 26 grader.

– Jeg har været hjemme i Danmark i julen, hvor den har stået på kolde og våde seks timers ture. Så da det blev den anden januar, smuttede jeg til Lucca i Italien, hvor jeg skal bo det næste år og hvor vejret er noget bedre, men stadig koldt, siger Ebsen til Cykelmagasinet.dk.