29.07.2015
Anders Solgaard

Ebsen: Rytterne forbereder et sagsanlæg

– Det er beklageligt, og jeg tager nærmest hjem imorgen fra Italien, for nu er der ikke løb hernede de næste 30 dage. Det er UCI’s regler, og det betyder, at jeg må køre løb i Danmark, så jeg tager hjem til Post Cup, A-løb og gadeløbene, fortæller en frusteret John Ebsen til Cykelmagasinet. 

Suspenderingen af holdet kommer efter, at strammere dopingregler betyder en sanktionering ved 2 dopingtilfælde indenfor ét år. Androni-Giocatollis italienere Davide Appollonio og Fabio Taborre er begge blevet taget med ulovlige stoffer i kroppen, og det betyder nu, udover en dopingdom, også et sagsanlæg fra de tidligere holdkammerater: 

– Det er hamrende irriterende det her. Men vi ryttere går sammen om at sagsøge de 2 ryttere, så vi håber på at få en erstatning fra dem. Sådan at de, udover at skulle betale 100.000€ tilbage til holdet, 2 års løn til UCI, også skal kompensere os for tabte løb- og præmiepenge, og hvad der ellers lige er. 

Suspenderingen varer indtil slutningen af August, og det betyder, at danskeren regner sin sæson i Italien for ovre.

– Det betyder højst sandsynligt, at jeg ikke får flere løb i år, desværre. Året har ikke været særlig godt for mig, så jeg havde håbet på, at det kunne blive et godt efterår, men det er nok slut nu så. Men livet går videre, slutter John Ebsen