14.02.2011
Test Test

Eks-UCI antidopingchef skeptisk

I 2002 skrev Lance Armstrong selv en check på cirka 150.000 kr. og i 2005 betalte hans firma Capital Sports and Entertainment cirka 600.000 kr, og begge beløb gik til UCI.
– Jeg tror faktisk, at jeg arbejdede i UCI, da den en af betalingerne blev modtaget, og jeg fik besked fra finansafdelingen om, at vi havde modtaget den fra Lance Armstrong. Man skal være meget påpasselig med at acceptere betalinger fra enhver interessent, medmindre der er en god grund til det. Og jeg er overbevist om, at selv Pat (McQuaid, red.) har indrømmet, at det var en fejltagelse at gøre det. Vi skulle aldrig have accepteret den betaling, siger Anne Gripper til Cyclingnews.
Hun er også skeptisk overfor at offentlige blodpas data, for de kan misforstås af blandt andet Floyd Landis! For amerikaneren mente, at hans blodpas data lignede Bradley Wiggins’ på en prik, og underforstået var han selv ren – eller briten dopet.
– Jeg er sikker på, at Landis ikke anser sig selv som ekspert i analyser af blodprofiler. Han sagde det sikkert for at sige: den profil ligner min, og her er min konklusion, siger Anne Gripper.
For Slipstream Sports (nuværende Garmin-Cervélo, red.) offentliggjorde Bradley Wiggins blodpas i 2009 af hensyn til gennemsigtighed ligesom Christian Vande Veldes data i 2008.
– Jeg havde mange samtaler med Jonathan (Vaughters, red.), før Bradley offentliggjorde sine data, men det var ikke om profilen. Jeg advarede Jonathan om, at når men offentliggjorde sådan noget, så var der altid amatørkvaksalvere, der ville tolke tallene på deres måde og sætte rygter i omløb. Jeg var ikke bekymret for profilen, men mine samtaler gik på princippet i at offentliggøre blodpas data, siger Anne Gripper.