30.09.2019
Test Test

En kondicykel til hjemmebrug kan spare dig for mange timer

Det er kort sagt kommet på mode at være i form eller i det mindste at holde sig i gang. De fleste har også opdaget, at det hurtigt giver mere overskud i hverdagen at dyrke motion i løbet af ugen, men for mange kan det være svært at presse en træning ind i en allerede presset hverdag.

En god løsning på netop det problem kan være en kondicykel. Men hvor skal man egentlig starte, hvad skal man vide, og hvor skal man lede? Det kan du få svar på lige her.

Kondicykel til hjemmebrug

En af de fremmeste fordele ved kondicyklen er netop, at du ikke skal ud ad døren igen, efter du er kommet hjem.

En kondicykel kræver egentlig ikke så meget andet, end at du sætter dig op på den og går i gang. Derfor synes fordelene ved den også at stå i kø, særligt hvis vi ser på det faktum, at du ikke skal op i et fitnesscenter.

Du slipper for at mænge dig med andre trætte, svedende motionister – eller fitness-fanatikere – og for at tænke over, hvordan du nu selv ser ud, mens du sidder dér på cyklen.

Mange har ofte også en undskyldning for ikke at tage afsted. Hvis ikke det er, fordi det regner, så er det for blæsende, du er for træt, det er blevet for sent, eller det er helt mørkt udenfor.

På en kondicykel skinner solen altid, og undskyldningerne er svære at opretholde overfor den vigtigste af alle: dig selv. Du kan i ro og mag gå i gang, lige når det passer dig, uden at skulle stresse over transporttiden frem og tilbage eller bare det faktum at skulle ud ad døren.

Hvad kan en kondicykel ellers?

En anden klar fordel ved et køb af kondicykel er, at cyklen henvender sig til alle: hvad end du er semiprofessionel cykelrytter eller blot vil tabe et par kilo eller ti.

En kondicykel hjælper altså på alle niveauer og giver god træning, uanset hvor du ligger træningsmæssigt. De fleste cykler i dag er udstyret med smarte funktioner, som gør, at du kan skræddersy din træning, så den passer lige præcis til dig.

Derudover bruges cyklen også af mange til genoptræning af led og muskler. Belastningen er ikke lige så stor, som hvis du skulle løbe en tur udenfor eller sidde på en rigtig cykel. Tilpasningsgraden gør netop, at du kan styre det hele selv og tage træningen i dit eget tempo.

Samtidig giver den dig muligheden for at lave andet imens, som at se TV eller læse. Nogle bruger også VR-briller for at simulere en ”rigtig” cykeltur i det fri.

Hvad skal du se efter når du vil købe den bedste kondicykel?

Markedet for kondicykler er efterhånden så omfattende, at du kan få en kondicykel, uanset hvem du er, hvad du søger, og hvordan dit budget ser ud.

I forlængelse af ovenstående betyder det nemlig, at du er den vigtigste person i udvælgelsen af din nye kondicykel. Du kan skræddersy mulighederne, så de passer præcis til den træning og det udbytte, du selv ønsker.

På dette marked gælder for alvor det kendte ’ordsprog’, at du får, hvad du betaler for. Jo dyrere cyklen er, jo flere funktioner og variationer i din træning får du med din kondicykel. De fås dog i stort set alle prisklasser. Men vil du have den bedste kondicykel så skal der altså nogle penge op ad lommen.

Heldigvis er der flere forskellige aspekter af en kondicykel, du kan se på. Du skal overveje med dig selv, om du søger en cykel af professionel kvalitet eller bare en kondicykel, som skal bruges en gang om ugen.

Hvis du har planer om at bruge den dagligt, så vil det være en god investering, hvis du betaler lidt mere for den, og dermed få den bedste kondicykel til hjemmebrug og som lever op til lige præcis dine krav.

Er det derimod kun en gang om ugen, du vil bruge den, så kan det måske godt betale sig at spare lidt på købet af din motionscykel.

Du kan med fordel overveje følgende:

  • Cyklens type: Skal den være stående eller liggende?
  • Antal modstandsniveauer: Jo flere, jo bedre.
  • Stabilitet: Jo tungere en cykel, jo mere stabilitet og dermed mere komfort.
  • Indstigningshøjde: Har du brug for, at den er ekstra nedsat?
  • Maksimal brugervægt.
  • Ergometer: Et redskab, der måler watt. Optimalt hvis du cykler efter træningsprogram.
  • Elektroniske funktioner: Pulshåndtag, Bluetooth-forbindelsesmuligheder og så videre.
  • Vægt på svinghjulet: Jo tungere et svinghjul, jo bedre kvalitet vil cyklen typisk være af.

Hvor kan du lede?

En kondicykel kan købes mange steder, så det vil generelt være en god idé at spørge bekendte eller dit lokale fitnesscenter til råds. Måske skal sidstnævnte forny deres egne cykler, eller måske kan de henstille dig til en god forhandler.

Du kan også lede efter den bedste kondicykel til dig ved at læse tests af forskellige modeller.

God træning!