01.12.2019
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Kristian Arnth

Endura Pro SL

Det starter godt når man åbner kassen: Ved første øjekast er det en hjelm med pæne, rene linier og en simpel bespænding.

Det specielle, patenterede Koroyd system er bestemt iøjenfaldende med dets små plasticrør der mest af alt ligner en højteknologisk bikage.

[REL1]

Løfter man hjelmen op føles den overraskende let: 235g får vi vores str. M/L (55-59cm) til på vægten. Der følger lækker og rent faktisk brugbar pose med til hjelmen samt et ekstra sæt padding.

Koroyd

Endura har valgt at anvende Koroyd-teknologi i deres hjelme. Forsimplet kan man sige, at Koroyd, MIPS og Wavecell er tre forskellige systemer med fælles mål: at reducere traumet mod hovedet ved styrt og at beskytte bedre mod rotatoriske kræfter.

Vi skal ikke kloge mere i det her, men blot nævne at Koroyds data er lovende og bestemt kan bide skeer med konkurrenternes. Navnet er charmerende og ligger tæt op ad "Choroideus", som er stedet i hjernen, hvor rygmarvsvæsken (der beskytter hjernen) dannes.  

[IMG2]

På hovedet

Endura Pro SL er en let hjelm. Faktisk mærker man den dårligt nok på hovedet. Pasformen er god og simpel, og hjelmen slutter godt til. Spændet i nakken er Enduras eget og føles lidt plasticagtigt med lidt vage klik sammenlignet med for eksempel Boa. Det gør dog, hvad det skal, og er nemt at betjene, mens man cykler.

[REL2]

Der er et par praktiske ventilationskanaler i siden, der også passer fantastisk til de fleste solbriller. En reel bekymring, da vi testede hjelmen i varmere vejr, var, om ventilationen ville være god nok.

Sammenlignet med andre aerohjelme er der ikke nogen mærkbar forskel, men skal du køre op ad stegende bjergsider ved lav hastighed og i oprejst stilling, kan det være, at du skal overveje et andet design. På dansk landevej en varm sommerdag er ventilationen udmærket.

Facit

Endura Pro SL er en fin hjelm med god pasform og avanceret teknologi til at passe på hjernen.

Vægten er i den absolut lave ende på 235 gram, hvilket er lettere end flere (og dyrere) konkurrenter på markedet. Der er et par fine detaljer som plads til brillestænger i ventilationskanalerne.

[REL3]

Hjelmens svage punkt er dens finish, hvor bespænding og overgange mellem materialer ikke er så lækre, som de kunne være, men det er acceptabelt, når pris og funktion tages med i regnestykket.

Endura Pro SL er en god, let hjelm til en udmærket pris.