04.02.2011
Test Test

Euskaltel blæser til etapeløbsangreb

Rollefordelingen er mejslet i marmor på ProTeam holdet før sæsonstarten; Igor Anton kører Giro og Vuelta, mens olympisk mester Samuel Sanchez kører Tour. Holdet har taget konsekvensen og delt holdet op i 2 grupper til hver kaptajn.
– Jeg ser meget frem til at køre min første Giro. Men jeg mest frem til at vende tilbage til Vueltaen. Der giver jeg alt, og det er min tur til at vinde. Jeg vil glemme sidste års styrt og tænker mere på den etape, som jeg vandt i 2006 på Calar Alto, siger Igor Anton.
Han skal så også have fornøjelsen af at køre Vuelta etaper for første gang i mange i Baskerlandet, så der er hans motivation selvskreven. Den uofficielle verdensmester i nedkørsel, Samuel Sanchez, skal så ikke kun køre Touren, men varmer op hjemme i Spanien.
– Min mål er Vuelta al País Vasco og Tour podierne. Da Contador og Valverde måske ikke er der, er der mange potentielle vindere, og jeg er måske en af dem. Men jeg anser ikke mig selv som podiekandidat til sidste års Tour, før jeg ved, hvad der sker med Alberto, siger Samuel Sanchez.
Han blev nemlig nummer 4 i Touren 2010, så hans mål er alt andet end urealistiske. Med den udmelding fra baskerne, er der vinket med en vognstang til blandt andet Liquigas-Cannondale og Team Leopard-Trek om, at de muligvis er stærke i etapeløb, men baskerne har ikke tænkt sig at give ved dørene.
Før i tiden har Euskaltel rytterne spillet en væsentlig rolle i at gøre bjergetaperne spændende, men hvis de også spiller deres kort mere taktisk, har rivalerne fået noget at tænke på. Tillige har Samuel Sanchez en stærk trumf; han er uden tvivl en gudsbenådet nedkører. Når han strammer cykelskoene, har Fränk Schleck og Ivan Basso et problem nedad.