16.03.2011
Test Test

Ezequiel Mosquera utålmodig om dopingsag

For ifølge spanieren så blev han ikke hurtigere af at have indtaget HES (hydroxyethyl, red.).
– I modsætning til hvad der generelt antages, så skjuler hydroxyethyl ikke doping stoffer. Dette er bevist i andre sager, hvor laboratorier opdagede hydroxyethyl sammen med EPO. Analyserne fra WADAs akkrediterede laboratorium i Köln garanterede, at der i mine prøver kun var hydroxyethyl og ingen doping stoffer, skriver Ezequiel Mosquera i en pressemeddelelse.
Hvad spanieren mener med at skjule, kan der kun gisnes om. Et bud kan være, at HES får blodplasmaet til at fylde mere, og fortynder blodet, hvilket kan være en fordel for en doper, der vil camouflere en øget koncentration af røde blodlegemer via EPO eller bloddoping. For hans tidligere Galicio holdkammerat David Garcia testede positiv for såvel HES som EPO.
HES er en forbudt substans på WADAs positivliste, såfremt det er intravenøst indtaget. Men eftersom HES ikke direkte som EPO eller CERA tuner den biologiske motor, udløser en positiv test ikke en karantæne.
– Jeg præsenterede min rapport og forklaring til UCI den 10. december (2010, red.). Siden da har jeg ventet på et svar. Jeg er forstående overfor, at en beslutning ikke er nem, og formålet med denne pressemeddelelse er ikke ment som en kritik, skriver Ezequiel Mosquera.
Ikke desto har Ezequiel Mosquera formået at gøre opmærksom på, at der set udefra tilsyneladende intet foregår i hans dopingsag på trods af hans bidrag til at opklare årsagen til den positive test. Og det er også en slags kritik.
– Ved at lukke sagen nu undgås, at mit ry yderligere ødelægges, cykelsportens image, mindre usikkerhed om mit hold og min familie, skriver Ezequiel Mosquera.
Dog er der det at tilføje, at UCI allerede har besluttet at kigge nærmere på, hvorvidt hans hold fortsat skal have en ProTeam licens blandt andet takket være hans dopingsag og Riccardo Riccos mislykkede gør-det-selv blodtranfusion.