20.03.2011
Test Test

Farnese Vini-Neri Sottoli afventer B-prøve

– Holdet har altid efterlevet en konsekvent antidoping politik ved at følge reglerne, og vil vente på gentaget analyse (B-prøve, red.), og er parat til at afskedige rytteren i tilfælde af bekræftelsen på en positiv test, skriver Farnese Vini-Neri Sottoli i en pressemeddelelse.
Selvom Sydeuropa før i tiden ikke stod forrest i antidoping køen, så er budskabet om at bekæmpe doping nu forstået i støvlelandet.
– Holdet understreger behovet for strengere sanktioner specielt i de tilfælde, hvor der er tale om meget effektive doping substanser som denne (væksthormon, red.), skriver Farnese Vini-Neri Sottoli i pressemeddelelsen.
Det kan tolkes som om, at holdet er enige med UCI i, at der skal kunne gives op til 4 år lange karantæner. De 2-årige karantæner er måske korte nok til, at det såvel økonomisk som fysisk kan betale sig at være dopet.
Økonomisk fordi topresultater i en periode kan finansiere tilværelsen om rytter i karantæne, når den er 2 år ’kort’. Fysisk fordi de meget effektive substanser som EPO, væksthormon, CERA, testosteron og bloddoping tilsammen kan styrke fysikken på den lange bane.