30.01.2011
Andreas Ø. Pedersen

Favoritsejr ved herrernes VM i cykelcross

Der findes næppe mange andre sportsgrene, hvor starten er så vigtig som i cykelcross. I forreste række stod næsten hele det belgisk kontinent af ryttere, en enkelt franskmand og ikke mindst verdensmesteren fra 2010 – tjekkiske Zdeneck Stybar. Men fra start til slut satte Stybar sig på løbet.
Ruten i St. Wendel (Tyskland) bød på frost hårde mudder spor og klassiske cross forhindringer. Stybar førte an fra start i et eksklusivt belgisk selskab. Men selv om det prøvede var der ingen der kunne forhindre tjekken i at køre en sikker sejr hjem. Belgisk Sven Nys var som altid en oplevelse i de tekniske sektioner, hvor han som en af de eneste ”bunny hoppede” flere af forhindringerne og vandt sekunder, hver gang de andre måtte af cyklerne. Sven Nys anstrengelser blev belønnet med en 2. plads og sidste plads på podiet gik til endnu en belgier – Kevin Pauwels. Belgierne satte en tyk streg under deres dominans ved at have 5 mand i top ti, men guldet glippede i alle klasser for de sejrshungrende belgiere.
Stybar kan nu med ro i sindet gøre sig klar til den kommende klassikersæson, hvor han skal køre for Quick Step.
Danske Tommy Nielsen sluttede næst sidst, med et minus på 7 omgange. Defekt på defekt gjorde liver svært for Tommy, som hurtigt blev taget ud af løbet, da han blev lappet af de hurtigste.