02.03.2011
Andreas Ø. Pedersen

Fem ryttere på HMTBK Elite i 2011

– 2010 var et lærerigt år for teamet, og der er gjort bestræbelser for at bruge erfaringerne til at fastholde og forhåbentlig løfte det høje niveau, som kendetegnede sidste års resultater, skriver holdet i en pressemeddelelse.
Holdet kommer i år til at bestå af fem stærke ryttere: Jonas Pedersen, Jens Gorm Hansen, Kenneth Hansen, Henrik Andersen og Anders Kunze Juul Dam.
Det er en trup, som vil være med til at præge den danske MTB scene på absolut højeste niveau. Både Jonas Pedersen (junior DM 2010) og Kenneth Hansen (DM Cross 2011) er optaget på det danske MTB-landshold, som de sammen med skal køre World Cuppen, den tyske Bundesliga, EM og VM. De to ryttere var i øvrigt begge nominerede til Danish Bike Award 2010.
I weekenden kørte Jens Gorm en flot 1. plads hjem i SlushCup-finalen i Rude Skov. Jens var på hjemmebane og satte dagsordenen for konkurrenterne. Det var et løb præget af høj fart, da vinterfrosten havde gjort underlaget hårdt og hurtigt. Ruten var ikke så teknisk krævende; den bestod primært af grussti. Dog var der alligevel masser af højdemeter, og rytterne skulle bl.a. op over den berygtede bakke Maglebjerg. Anders Kunze deltog også i weekendens finale, men måtte desværre se sig slået af mange af konkurrenterne grundet en punktering på allerede første omgang.
Jonas Pedersen er netop nu på træningslejr på Cypern, hvor han i weekenden deltog i UCI-løbet Cyprus Sunshine Cup. Denne 2. afdeling af cuppen bestod af 3 etaper: fredag-søndag. Jonas har som førsteårs senior og som den yngste deltager i løbet klaret sig flot, selvom han selv udtrykker, at benene desværre ikke helt var der i weekenden. Danskeren træner resten af ugen på Cypern og slutter af med at deltage i sidste afdeling af cuppen, som køres på søndag.