20.03.2011
Test Test

Filippo Pozzato: Femteplads prestigiøst

– Jeg er ked af, at jeg ikke kunne vinde, fordi mine holdkammerater igen arbejdede hårdt, siger Filippo Pozzato.
Ifølge ham selv tog han nemlig en risiko ved at sætte sig på hjul, som han plejer. For det er også hårdt, hvis man spørger ham.
– Jeg arbejdede hårdt for at sidde på Gilberts hjul den sidste kilometer, og det betalte jeg for ligesom før i tiden. For jeg blev besejret af Cancellara på samme måde for nogle år siden. Så jeg vidste, at det var en risiko, men den eneste måde at vinde løbet på. På det sidste lige stykke spurtede jeg helt igennem, og jeg kunne helt ærligt ikke gøre mere. Så tillykke til vinderen. Jeg havde håbet på noget bedre end en femteplads, men det var en prestigiøs placering, siger Filippo Pozzato.
Så det store spørgsmål er, om Filippo Pozzato nu også er en rigtig cykelrytter, når han kan være tilfreds med en bevidst defensiv taktik, og som holdkaptajn på et temmelig dyrt hold, og så er tilfreds med at blive nummer 5. Team manager Andrei Tchmil har før offentligt kritiseret den meget defensive taktik, men det har Filippo Pozzato åbenbart overhørt.
Eksempelvis Team HTC-Highroads Matt Goss tog en risiko ved at åbne spurten 500 meter før stregen, men det viste sig tilstrækkeligt til at slå Alessandro Ballan, Philippe Gilbert og Fabian Cancellara. Dermed kørte australieren sig op blandt verdens allerbedste cykelryttere, som selv kan skabe løbene.
Er Filippo Pozzato stadig en af dem? Som tidligere Milano-San Remo vinder har han været bedre.