16.02.2011
Test Test

Flere stjerneafbud til Tour of California

Ifølge den britiske avis The Independent vil Mark Cavendish foretrække Giroen frem for Tour of California. Også selvom en sponsor nok vil tænke mere i eksponering end sportslighed, men der kan være en ekstra god grund, selvom Giroen i 2011 er temmelig kuperet for en supersprinter.
For hvis Mark Cavendish scorer godt med point til verdensranglisten i Italien, kan han også medbringe flere britiske holdkammerater til VM, der afsluttes mellem Virum og Holte på Geels Bakke. Tillige er han ikke kun afhængig af Tour etapesejre for at sætte noget på sejrsstatistikken, hvilket holdet kan få brug uden Andre Greipel, der emigrerede til Omega Pharma-Lotto.
– Den grønne trøje er altid svær at forudsige, fordi de har ændret måden at give point på, så vi ved ikke, hvor svært det bliver, før vi ser etapernes detaljer. Men det kunne være til min fordel. Jeg har allerede set VM 2011 ruten i Danmark, og den kommer til at passe mig, siger Mark Cavendish til The Independent.
I Touren er der nemlig skåret ned på antallet af indlagte spurter, og til gengæld vinder man mere i de få af dem, der er tilbage. Team HTC-Highroad forventes at køre klassement for Tejay Van Garderen i Californien, og det passer glimrende med en amerikansk rytter, som kom på klassementspodiet til Dauphiné Libére sidste år.
Tour of California bliver ikke et dårligt løb uden Lance Armstrong og Mark Cavendish – og en knapt så presseinteressant guvernør som Arnold Schwarzenegger var – men det trækker ned i opfanget af pressedækning og tilskuerinteresse.