02.02.2011
Test Test

Flere wattmålere i pedalaksel på vej

Pioneren bag klikpedalerne har valgt at arbejde sammen med Polar, da de har styr på sensorer og cykelcomputerne, mens Look gør, hvad de er bedst til; at lave pedaler. Der er tale om en Look Keo pedal med en specialaksel i stål.
Inden i akslen måles det elektronisk, hvor hårdt der trædes og den information opsnappes af sensorer, som er placeret i hver pedal. Via Polars W.I.N.D. trådløse og stabile dataoverførsel overføres disse informationer til en Polar cykelcomputer.
Polars software, dvs. både den webbaserede Personal Trainer og ProTrainer, er ligesom CS 500 eller CS 600X allerede kompatible til at bearbejde wattmålinger per træningspas – naturligvis målt individuelt for hver pedal. Det kan også aflæses direkte på cykelcomputeren, hvordan kræfterne procentvis fordeles mellem højre og venstre ben.
O-Synce viste på EuroBike deres prototype af en wattmåler pedal, der dog samler data ét sted, som så gemmes i en O-Synce cykelcomputer, da de selv laver dem i forvejen.
Sensoren kan være svær at ane på foto, da den er sort og O-Synce havde monteret den på et sort stel på en sort stand! Ligesom Look og Polar løsningen måles der også wattoutput for hver side individuelt, men tillige også om der er trædes ’rigtigt’. O-Synce har nemlig lagt en funktion ind i deres software, som analyserer, om man træder rent og direkte eller ineffektivt afhængig af, hvordan man træder i pedalen. Dog ser det ud til, at Look og Polar kommer tættest på at komme på markedet først – det vil sige muligvis til foråret 2011. O-Synce regnede sidste efterår med minimum et års udvikling endnu inden markedsføring.