25.01.2011
Test Test

Fra mudderkonge til asfaltlærling

Det er så ingen overraskelse, for Quick Step tilbød tjekken et god kontrakt for flere uger siden efter, at en tjekkisk billionær købte sig ind i selskabet bag cykelholdet.
– Zdenek har et stort talent, som helt sikkert vil løfte holdets niveau. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe ham med at udvikle uden at forcere noget og pres, siger team manager Patrick Lefevere.
Zdenek Stybar fortsætter resten af cykelcross sæsonen på Telenet-Fidea indtil den 1. marts, hvorefter han får sin asfaltpremiere i Tour of California eller Belgien Rundt.
– Det er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg er utrolig spændt på at køre løb med Quick Step, et af de bedste hold i verden. Det er et vigtigt skridt fremad i min professionelle tilværelse, som vil byde på mange muligheder, siger Zdenek Stybar.
Men han siger så ikke farvel til mudderet, hvilket kan glæde fans af cykelcross.
– Jeg har vundet meget i cykelcross, men jeg vil virkelig prøve det her. Jeg er 25 år gammel, og lige nu vil jeg vide, hvor langt jeg rækker på landevejen. Det betyder ikke, at jeg holder op med at køre cykelcross. Jeg elsker det og fortsætter med det. Jeg er også opsat på at forsvare mit lands farver til mountainbikeløbet til OL 2012 i London, siger Zdenek Stybar.
Hans køreteknik kan utvivlsomt komme ham til gode i brostensløb som Flandren Rundt og Paris-Roubaix.