06.01.2011
Stig Cornelius

Franco Pellizotti foreslår handel i porten

Ifølge Gazzetta dello Sport er der tale om cirka 1,5 mio. kr, Franco Pellizotti kræver i erstatning af UCI. Hans advokat Rocco Taminelli har foreslået UCI, at beløbet kan reduceres, såfremt Franco Pellizottis dopingsag ikke appelleres af UCI til CAS.

Men UCI synes ikke at være indstillet på at handle i porten, når det drejer sig om dopingsager.

– I modsætning til, hvad folk gerne vil tro, står Franco Pellizottis dopingsag stadig åben. UCI vil indenfor de næste par dage beslutte, om der appelleres til CAS. Ingen beslutning er taget endnu, men idéen er at gå videre med sagen. Hvis Pellizotti i mellemtiden ikke har noget hold at køre på, er det ikke på grund af UCI, der ikke engang har suspenderet ham ifølge blodpassets reglement. Hvis Liquigas ikke fornyede hans kontrakt, og andre hold ikke vil skrive under med ham, er den eneste ansvarlige person Franco Pellizotti, siger UCI talsmand Enrico Carpani til Gazzetta dello Sport.

I mellemtiden kan man så overveje, hvorfor Franco Pellizotti vil fire på sit erstatningskrav, hvis han ikke har noget at skjule. UCI kan ikke forventes at give sig en millimeter, idet blodpassets troværdighed står på spil.