Fuglsang vil vinde OL-guld for enhver pris, ung dansker slår proffer i vildt bjergløb
Fuglsang satser stort på OL: Vil vinde guld for enhver pris
[IMG2]
Da Jakob Fuglsang krydsede målstregen i Lombardiet Rundt på en fornem fjerdeplads, satte danskeren samtidig punktum for karrierens bedste sæson.
Sejre i Liége-Bastogne-Liége og Crítérium du Dauphiné samt en lang række andre topresultater har betydet, at Fuglsang nu indtager tredjeplads på verdensranglisten, og det har givet tro på mere for den danske stjerne, der har gyldne drømme for 2020-sæsonen.
Fuglsang er i disse dage i Japan for at deltage i ASO's show-løb, Saitama Criterium, men Astana-rytteren har også haft tid til at se nærmere på ruten til det forestående OL, og han lægger ikke skjul på, at i næste sæson går benhårdt efter at tage guldmedaljen med hjem fra Tokyo:
– Jeg vil have guld i Tokyo for enhver pris, også mere end ethvert andet løb. Jeg synes, at det er en god rute for mig, og jeg er optimistisk i forhold til mine chancer. Derudover vil det i tilfælde af regn blive endnu hårdere, end det var i Yorkshire [under VM red.], og kun en klatrer vil kunne vinde på denne rute, siger Fuglsang til Wielerflits.nl.
Fuglsangs seneste møde med OL blev et vendepunkt i karrieren, da han kørte sig til en sølvmedalje bag belgiske Greg Van Avermaet.
Medie: Dansk stortalent skifter til World Tour'en
[IMG3]
Den danske enkeltstartsspecialist Mathias Norsgaard Jørgensen forlader Riwal Readynez ved årets udgang, hvor han slutter sig til World Tour-holdet Movistar Team. Det erfarer TV 2 Sport.
Ifølge TV2's oplysninger har Norsgaard allerede sat sin underskrift på en aftale med det spanske World Tour-hold, og selvom den tempostærke dansker ikke ønsker at bekræfte mediets oplysninger, lægger han ikke skjul på, at et skifte til Movistar ville passe ham godt:
– Det er jo klart, at jeg altid, siden jeg var helt lille, har drømt om at skulle køre på World Touren. Når man snakker om Movistar, snakker man også om et af de stærkeste klassementshold de sidste mange år. Det kunne være et rigtigt interessant hold. Det ville være et sted, hvor jeg ville bryde mig om at være, tror jeg, siger Norsgaard til TV 2 SPORT.
Mathias Norsgaard Jørgensen har kørt for Riwal Readynez siden 2018 for hvem han blev professionel i den forgangne sæson. Danskeren har gennem de seneste sæsoner bevist, at han er en af sportens mest lovende enkeltstartsryttere.
Således er han i de sidste to sæsoner blevet henholdsvis nummer tre og fire ved U23-VM, mens det også blev til sejre i U23'ernes udgave af Chrono des Nations i 2017 og 2018 og et U23-DM i fjor. I år har vandt det danske stortalent også første etape af 'ungdommens Tour de France' – Tour de l'Avenir – og parløbet Duo Normand.
Satte profferne til vægs: Dansk talent vinder vildt bjergløb
[IMG4]
Danske Anthon Charmig tog fredag en imponerende sejr, da han kørte først over stregen i det frygtindgydende Taiwan KOM Challenge, hvor den unge dansker satte flere professionelle ryttere til vægs.
Taiwan KOM Challenge er bleget kørt siden 2012, og selvom løbets distance ikke virker skræmmende, er det et af verdens hårdeste løb. Deltagerne giver sig hvert år i kast med en 80 kilometer lang stigning, der byder på hele 3275 højdemeter, og løbet er tidligere blevet vundet af den italienske World Tour-stjerne Vincenzo Nibali, mens danske John Ebsen har sejret tre gange – senest i fjor.
Charmig satte karrieren på pause i 2017, men den 21-årige dansker gjorde tidligere i år comeback for Team AURA Energi-JS.dk, og fredag gav han endnu engang prøver på sit store talent, da han satte flere professionelle ryttere til vægs og vandt med knap fire minutter end til løbets nummer to, Benjamin Dyball, der næste år bliver professionel på Team NTT – det nuværende Team Dimension Data.
Katusha-rytterne Stef Cras og Nathan Haas, Etienne van Empel (Neri Sottoli-Selle Italia) og Ebsen var blandt årets deltagere, men ingen af dem kunne altså stille noget op mod Charmig, der til næste år skal køre for coloQuick Cycling.
Dansk par med i topstriden i Londons seksdagesløb
[IMG5]
Mens landevejsrytterne er gået på vinterpause, er banerytterne i disse måneder travlt beskæftiget med internationale mesterskaber, World Cups og seksdagesløb. I disse dage er flere af verdens bedste ryttere samlet i London, hvor Six Day London køres, og her har løbets danske par markeret sig flot.
Erfarne Marc Hester og stortalentet Oliver Wulff Frederiksen er med helt fremme i topstriden, og det danske par lå efter første aften på en samlet tredjeplads. Selvom de faldt ned på sjettepladsen på anden aften, var de dog stadig på omgangshøjde med det førende par, Bryan Coquard og Donavan Grondin, og den position fastholdte de på løbets tredje aften, hvor Elia Viviani og Simone Consonni overtog føringen.
På løbets fjerde aften skulle det stærke, danske par førsøge at hale ind på topparrenede. Parret fik en dårlig start, da de tabte en enkelt omgang i åbningsjagten, hvor de kun fik hentet to point til den samlede stilling, men Wulff Frederiksen sørgede for oprejsning, da han vandt pointløbet i overbevisende stil.
Hester fulgte op ved at blive nummer fire i sit derny-heat, og ved nattens afsluttende jagt, var danskerne igen med helt frmme. Mens Mark Cavendish og Owain Doull sikrede sig en populær sejr foran hjemmepublikummet, holdt Hester og Frederiksen sig på omgangshøjde med briterne og sikrede sig en fjerdeplads.
Aftenens resultater betyder, at det Marc Hester og Oliver Wulff Frederiksen rykker op på en samlet fjerdeplads. Det danske par nummer syv har indkørt 250 point og ligger på omgangshøjde med de tre toppar.
Løbet føres fortsat af Viviani / Consonni, der har 341 point, mens Yoeri Havik/ Wim Stroetinga og Cavendish/ Doull er henholdsvis 24 og 26 point efter.
coloQuick skriver med brølstærkt talent
[IMG6]
coloQuick mister flere af deres største profiler frem mod næste sæson, men den danske talentfabrik har over den seneste måned præsenteret flere unge, nyerhvervelser, der skal være med til at fastholde holdets position som landets mest vindende hold.
Fredag kunne det Skive-baserede cykelhold præsentere endnu en rytter i form af Mads Østergaard Kristensen, der dermed skal køre sin første sæson på kontinental-niveau efter flere sæsoner hos Herning CK Elite.
Østergaard har i denne sæson vundet tre A-løb og viste sig i august flot frem i UCI-løbet Fyen Rundt, hvor han kørte sig til en fornem sjetteplads.
Sportsdirektør Brian Petersen ser frem til at arbejde med Østergaard, der har imponeret ham gennem hele sæsonen. Petersen betegner holdets nyerhvervelse som en forholdsvis komplet rytter, der dog skal forbedre sig på særligt ét punkt:
– I Mads får vi en meget komplet rytter, der har kørt stærkt gennem hele denne sæson. Han viste med sin sjetteplads i Fyn Rundt og sejren på enkeltstarten i Randers Bike Weekend, at han er en rytter, der uden tvivl rummer en stor udvikling. Jeg forventer mig meget af Mads, og både vi og han ved, at vi skal arbejde med hans spurt, siger Brian Petersen i en pressemeddelse fra coloQuick.
Endelig bekræftet: Cavendish fortsætter karrieren hos Bahrain-Merida
[IMG7]
Efter at han blev vraget til sommerens Tour de France, har det været ganske sandsynligt, at Mark Cavendish var fortid på Team Dimension Data. Den britiske superstjerne har været plaget af sygdom og skader i de seneste sæsoner, og det var derfor uvist, om briten ville kunne fortsætter karrieren på øverste niveau.
Cavendish har længe været sat i forbindelse med Bahrain-Merida, og fredag aften bekræftede ørkenholdet, at historiens mest vindende sprinter i Tour de France slutter sig til holdet på en et-årig kontrkakt. Her bliver han genforenet med sin mangeårige træner og ven, Rod Ellingworth, der har overtaget ledelsen af holdet:
– At blive en del af holdet opfyldelsen af en langvarig ambition, og det er super spændende og motiverende. Man kan tilmed sige at det er en drøm, der går i opfyldelse. Mit forhold til Rod går langt tilbage, og han har været afgørende for min udvikling som rytter og menneske, siger Cavendish til holdets hjemmeside.
Mark Cavendish har vundet 146 sejre som professionel – heriblandt 30 etapesejre i Tour de France, et verdensmesterskab og 2009-udgaven af Milano-Sanremo – men skader og kyssesyge har holdt den den 34-årige sprinter tilbage i de seneste sæsoner.