26.06.2019
Nikolaj Hebsgaard

FUSION ECT skal køre med om pengepræmier i Zwift

Danmarks eneste kommercielle e-sport cykelhold, FUSION ECT, er blevet inviteret med til ny, stor e-sports løbsserie i Zwift, kaldet Zwift Classics.

Serien består af en række enkeltstårende løb, hvor kun de bedste e-sports cykelhold og pro-hold er inviteret med. Udover hæder og ære, får vinderen af hvert løb hele 1000 $ i præmiepenge (ca. 6555 kr.) og dermed har Zwift skruet op for både seriøsiteten, og ikke mindst kravene til deltagerne.

For udover at køre på femmandshold, har Zwift skærpet regelsættet for deres e-sports cykelløb. Således stilles der nu krav til dokumentation af både vægt og højde, samt to-parts måling til validering af watttal. I praksisk betyder det, at rytterne skal kunne fremvise wattdata fra både deres smarttrainer og wattmåleren på cyklen, for at få godkendt deres resultat. Du kan læse mere om Zwifts opdaterede regler for e-sport cykling her.

Første løb i Zwit Classics køres onsdag d. 10. juli og til start stiller FUSION ECT med Tom Bøttger Frømling, tidligere uofficielle danske mester i e-sport cykling Søren Bay, Jeppe Tolbøll, Simon Nielsen og Martin Lind.

Foruden de 1000 $ til vinderen, kan hele top15 se frem til en økonomisk belønning for resultatet, såfremt Zwift godkender deres data. Ligeledes vil der også være tilfældige "tests" af deltagende ryttere, som kan blive bedt af Zwift om at fremvise dokumentation for vægt, højde og wattdata. Zwift Classics er dermed med til at sætte en helt ny standard for e-sport cykelløb.

Du kan følge løbet fra kl. 19:00 d. 10. juli.