13.05.2017
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Fyn er fin, men Bissen MTB er super

Cykelmagasinet var ude for at prøve løbet af for at se, om der nu også var noget om den positive snak om løbet på Sydfyn.  

Løbet er som sagt en totaltoplevelse. Det er både den dejlige gåtur i Svendborgs bymidte med et fantastisk miljø, og kommer man langt væk fra, så er en indlogering dagen før på Christianminde Hotel en klar anbefaling herfra. Her er der også gode muligheder for at rende ind i andre deltagere og sparke lidt dæk med dem. Bissen MTB er nemlig ikke kun et fynsk løb, det er løb med deltagere fra hele Danmark, så man skal ikke forvente kun at høre syngende fynsk med manglende konsonanter. Varde Cykelklub er en af de klubber, som stiller talstærkt op og har også vundet holdprisen de foregående år.
Fra terrassen på hotellet kan man skue ud over det smukke Svendborgsund over på Vindeby på Tåsinge, men kigger man lige ned, så kan man se noget af morgendagens rute. 

Hele setuppet omkring ruten på den gamle værftsø Frederiksø fungerer rigtig godt. Der er et autentisk miljø, hvor man kan mærke og se historiens vingesus fra en by, der engang identificerede sig med værftet. Rico Busk og alle de frivillige hjælpere sørger for, man virkelig føler sig velkommen. Der var lige noget med tidtagningen i en ungdomsklasse, men det blevet klaret med rutine, fynsk humor og overskud.

De er meget interesseret i at lave et løb, som motionister gerne vil køre, derfor er de også åbne for feedback fra deltagerne. Ved afslutningen af præmieoverrækkelsen tog Rico Busk også ordet.

– Vi har i år lyttet til jeres feedback fra sidste år, så kom med jeres feedback til os – positiv eller negativ. I er med til gøre løbet bedre.

Ruten

Løbet har sit centrum på Frederiksø. Inden de voksne skulle igang, afholdt man et børneløb på Frederiksø for mountainbikere helt ned til 4 år. De små poder fik en lille forsmag på en kommende World Cup med den stemning, forældre og andre skabte med positive tilråb og klapsalver. Der var nerve på, børnene gjorde deres bedste, og arrangørerne sørgede for, alle børn kom på podiet.

De voksnes rute sniger sig ud igennem Svendborgs bymidte ud til Halling Skov og Stevneskov. Løb i byen lyder som asfalt. Enhver mountainbiker med respekt for sig selv hader asfalt, men asfalten i Svendborg har altså nogle ret udfordrende stigningsprocenter nogle steder med Galgebakken som den helt store oplevelse. Der er også sørget for en udfordrende "flugt" fra asfalten, da man snor sig igennem små stræder, en tur igennem gågaden ved Svendborg Torv og lidt saliggørende skov ved det gamle Rottefælden, inden man kommer ud til Halling Skov og Stevneskov
Sporene her er fantastiske snævre singletrack, hvor der er alt, hvad en mountainbikers hjerte begærer af drops, berms, flow osv. Ruten sluttes af med en flot tur langs Christiansminde ved vandet, og lige inden man når Frederiksø igen, så er der en flok mænd fra Havneboden ved Svendborg Havn i særdeles festligt humør, der hepper som vilde på rytterne.

En maratonrute (XCM) på 25 kilometer, der skal forceres flere gange, er en rigtig god måde at afholde et langt løb på for rytterne og publikum. Rytterne får en fornemmelse af at være del af fest, og publikum kan opholde i målområdet og opleve løbet på nær hold. Ruten var perfekt afmærket med særdeles aktive rutevagter, der selv holdt sig i gang med at heppe på rytterne. 

Bissen MTB er et motionsløb med motionisten i centrum, men heldigvis er der også stjernerne/eliterytterne, der med deres tilstedeværelse altid kaster lidt glans og ekstra fart over løbet. De skal være der, også selvom de kommer og rydder hele top 10 eller 20, så er de en inspiration til at springe den næste pose chips og cola over og komme ud i skoven, hvis man vil have lidt mere fart i benene. 

Med omgangstider på under en time var der fart over herre eliterytterne. De tre hurtigste i dag var Benjamin Justesen (Team Bikelife.dk), Thomas Bundgaard (Frederikshøj CC/Velofit) og Anders Bregnhøj (Team Bikelife.dk). Sammen med Erik Aagard (Rask Cykler) havde de en hård og venskabelig dyst ude på ruten. På 2. og 3. omgang skulle alle ryttere forcere en lang og stejl trappe med høje trin, hvor Benjamin Justesen over for Thomas Bundgaard med et bredt smil kunne konstatere, at det var lettere at komme op ad trapperne, når man var vant til cykelcross. 
Selvom Thomas Bundgaard tabte spurten om sejren til Benjamin Justesen kunne han tage hævn for cykelcrosskommentaren med et glimt i øjet ved at konstatere at tabe en spurt til Benjamin Justesen var som at tabe en spurt til Chris Anker. 

Resultat Bissen MTB 75 km

1. Benjamin Justesen, Team Bikelife.dk                                    02:57:39
2. Thomas Vestergaard Bundgaard Frederikshøj CC/Velofit      02:57:40
3. Anders BregnhøjTeam Bikelife.dk                                         02:57:42

Dame

1. Camilla Knudsen, Varde Cykelklub  03:20:57
2. Clara Blohm Clemmensen, RMK     03:35:45
3. Tina MechlenborgTeam Fit4Run     03:55:12