07.01.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Ole Madsen

Gammel i gårde, men lidt ny på gravel

Mountainbike eller gravelcykel? Valget er svært og handler i høj grad om at vælge den rigtige cykel til det rigtige formål.

Skal du cykle mountainbike eller måske købe dig en gravelcykel? Tanken er nok ikke ukendt for mange af os, og jeg stod selv med det samme spørgsmål. Det hele begyndte egentlig med, at jeg så mig lidt lun på cykelcross, efter TV2 Sport begyndte at dække World Cup-løbene.

Jeg skulle skifte min gode, gamle mountainbike med 26”-hjul ud med en ny 29”, og så kom tvivlen. Ville jeg blive mere glad for en crosscykel, eller skulle jeg blive ved mountainbike? 

I de foregående år var jeg begyndt at cykle mere på de brede skovveje frem for de små lidt mere teknisk krævende stier, nok mest fordi jeg havde set så mange komme alvorligt til skade. 

Det havde givet en vis forsigtighed i min cykling. Kendsgerningen er, at jo mere du holder igen og er nervøs, jo mere du spænder og ikke slapper af, desto farligere bliver det at cykle. Ved en tilfældighed faldt jeg over en crosscykel under et konkurssalg i en cykelforretning, og efter nogle dages tænketid endte

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent
Consent(Required)

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in