28.04.2011
Test Test

Gilbert, Boonen og Wallays på VM-ruten

Onsdag den 27. april blev Philippe Gilbert og Tom Boonen trukket ind i magnetfeltet sammen med U23-rytteren Jelle Wallays. Cavendish, Nick Nuyens har også været her. Topryttere forbereder sig meget specifikt og konkret. Topografiske kort er da meget søde, men rigtige cykelryttere skal have den vigtige VM-rute helt ind under huden gennem deres egen cykel.
De 2 belgiske topryttere er hotte. De følges tæt af presse, fans og andre fra de lander i Kastrup til de planlagte 3 omgange på ruten til pressekonferencen på hotellet. Sammenlagt opholder de sig lidt mere endet døgn i Danmark i en hektisk tilværelse, hvor de er på hele tiden.
De belgiske landstrænere Carlo Bomans (elite) og Jean-Pierre Dubois (U23) var også med. VM tages dybt seriøst for Belgien har stolte traditioner og satser massivt på dette års VM i Rudersdal den 25. september.
Stemningen er helt i top og snakken går livligt mellem ryttere og den fremmødte presse. Pressen – både den papirbaserede og den elektroniske – var mødt talstærkt op og ventede tålmodigt. Den belgiske cykelpresse havde også taget turen til Rudersdal på denne solbeskinnede dag. Rytterne tog 3 omgange på ruten med henblik på at kunne vurdere den.
Pressekonferencen var tilrettelagt som en lang serie af enkeltinterview. Det var meget klart, at her var tale om selvtillid i mega-størrelse. Gilbert emmer af sejrsvilje og mener ikke ruten passer ideelt til ham, men han ser ikke nogen til hinder for, at han kan vinde denne type løb også.
Boonen er en anelse mere afdæmpet, men mener, at ruten ligger godt til ham såfremt han er i topform. Der vil efter Boonens vurdering blive tale om et meget hårdt løb, hvor det vil være vanskeligt at etablere et udbrud. Gennemsnitsfarten forventer han bliver tæt på 5o km/t. Dette vil gøre det muligt for både de rene sprintere og de stærkere at kunne nappe sejren, siger Boonen.
Det kan ikke lokkes ud af dem, hvem der måtte være favorit til at blive kaptajn. Dette vil blive besluttet 1-2 uger før løbet ud fra den helt aktuelle dagsform.
Det lover godt med flot solskin, gode forberedelser og kolossal selvtillid forud for VM 25. september.