16.03.2011
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Plauborg

Gilbert vil vinde med solo-ryk på Poggio

Milano- San Remo ender i en massespurt – med Oscar Freire som vinder.
Ja, sådan har billedet unægtelig været nogle gange de senere år. Men her få dage før la classica di Primevera – eller “adrenalin-klassikeren”, som Milano-San Remo også bliver kaldt i cykelsportskredse, fordi det en én lang venten frem mod adrenalinsuset de sidste kilometer – er i hvert fald én rytter indstillet på, at det skal være anderledes i år.  Omega Pharma Lottos superstjerne Philippe Gilbert mener, han kan køre fra konkurrenter på Poggio.
– Hvis der er medvind på de sidste to kilometer, kan det lade sig gøre, sagde han til Cykelmagsinet, da vi mødte han i forbindelse med holdets træningslejr på Mallorca i januar.
– Jeg kender stigningen ud og ind fra træningen. Den er ikke ret stejl og man kan køre den i et stort gear. Det er en fordel for mig. Men hvis der er modvind, som der har været de sidste par år, kan man ikke køre væk alene, mener Gilbert.
I 2007 slap han væk på stigningen med Riccardo Riccó, men blev hurtigt hentet på nedkørslen.
– Jeg skal have 10-12 sekunder på toppen, så kan det lade sig gøre, siger Gilbert.
At formen er ved at være der har Philippe Gilbert i hvert fald bevist med sejre i Algarve, Strade Bianche og kongeetapen i Tirreno-Adriatico. Men han ved også, at alle vil kigge på ham lørdag eftermiddag og forsøge at sidde i hans hjul, når det går løs på Poggio.
Når Cykelmagasinet udkommer primo april er det bl.a. med et stort portræt at Philippe Gilbert.