08.06.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Kasper Børjesson

Giro Merit Spherical

Da Giro sidste år lancerede deres Spherical teknologi, hvori yderskallen kunne rotere uafhængigt af inderskallen med MIPS, kom den nye teknologi selvfølgelig først i deres topmodeller. Men ligesom al anden teknologi begynder det nu at dukke op på flere modeller, herunder deres nye Merit, som vi har testet.

Giro Merit Spherical er udstyret med MIPS som vi kender det fra de seneste år, hvor de fleste hjelm producenter tilbyder teknologien på mange af deres hjelme. Det kan ses ved at hjelmen har den gule inderskal inde i hjelmen. MIPS virker ved, at det ved et styrt beskytter hovedet mod hjernerystelser og i værste fald hjerneskade ved at aflede kraften fra styrtet ved at rotere. Spherical teknologien er en videreudvikling af MIPS som er bygget ind i selve hjelmen og uden at blive for teknisk, så består Spherical af 2 skumdele, en ydre og en indre del, som kan rotere uafhængig af hinanden, så det ligesom MIPS arbejder med at fordele styrken fra slaget fra væk fra hovedet. Det er fedt, at man ved MIPS bliver ved med at lave endnu klogere løsninger som beskytter vores hoved, men man betaler også lidt for ny teknologi.

Hjelmen sad helt perfekt, og der var rigeligt med ventilation.
En størrelse medium vejer kun 360 gram, og det er i vores øjne ret lavt.
I Merit får du både MIPS og Spherical teknologi.

På sporet

Hjelmes pasform er som altid utrolig individuel, men på mig sad Giro Merit så godt som nogen hjelm kan komme til at sidde. Den passede perfekt rundt om mit hoved uden at inderskallen af hjelmen pressede nogen steder. Samtidigt giver den tilstrækkelig med luftgennemstrøm og er nem at justere med justeringshjulet i nakken, som Giro kalder for Roc Lock Air Fit system. Visiret kunne godt være lidt nemmere at finjustere, men det er en bagatel.

Giro Merit føles rigtig let, når man har den på og det er den også med kun 360 gram for en størrelse medium. Det er faktisk en flot vægt, alle features og teknologier taget i betragtning. Det er rart med en let hjelm, specielt hvis man skal have den på i lang tid, så den ikke begynder at tynge hovedet. Den er også tilpas i størrelsen, da den ikke går for langt ned i nakken og rammer fx hatten på jakken. Selvom Giro Merit ikke har store puder inde i hjelmen til at opfange sved oplevede jeg ikke, at der løb sved fra hjelmen ned i øjnene, når jeg svedte meget, som man godt kan opleve fra andre producenter. Det var det samme under let regn – vandet blev væk fra øjnene.

Facit

Giro har lavet en rigtig fed trail/All Mountain mountainbike hjelm som er let, har en fantastisk pasform samt andre fede features. Den benytter sig af den nye Spherical teknologi, fremstillet af MIPS, som beskytter hovedet endnu bedre ved at aflede kraften fra et styrt, hvilket ultimativt er det en hjelm skal kunne. Hjelmen er dog også i den dyre ende på omkring 2.000 kroner, men det er svært at sætte en pris på beskyttelse af dit hoved.

Vurdering

Størrelser: S, M, L

Pris: 2.000 kr.

Info: www.giro.com

Vurdering: 5 ud af 6