18.02.2011
Test Test

Giro og Tour double til Alberto Contador?

Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Stephen Roche, Miguel Indurain og Marco Pantani har alle det tilfælles, at de har vundet både Giro og Tour i samme sæson. Det samme mål har Alberto Contador. Eftersom Team Saxo Bank-Sungard som ProTeam hold automatisk er inviteret til Giroen, står muligheden åben.
– Hvis Riis beder ham om det, kan han komme til løbet. Det er ikke nødvendigt at invitere ham, for hans hold er allerede kvalificeret til de store etapeløbe, siger RCS Sports Angelo Zomegnan til DPA.
For udover at have muligheden for doublen, risikerer Alberto Contador i værste fald for ham at få en karantæne omkring Tour-tid, hvis UCI og/eller WADA appellerer hans dopingsag til CAS. Og så bliver Giroen måske hans eneste store etapeløb i 2011.
– Det er deres ret, og de har en måned til det. Men ikke desto mindre føler jeg mig mere afslappet og vi fortsat arbejde efter, at der kan komme en appel, siger Alberto Contador til AS.
Sportsligt er det en modig satsning af Team Saxo Bank-Sungard og Alberto Contador, for alle andre klassementsryttere har fravalgt at køre både Giro og Tour, fordi Giroen er meget kuperet i 2011. Det betyder, at Alberto Contador kan komme knap så frisk til Touren som sine rivaler, og Team Saxo Bank-Sungard skal budgettere med næsten 2 hold hjælpere.
For de andre klassementsrytteres årsag til kun at satse på det ene løb er, at man hverken kan restituere tilstrækkeligt mellem løbene eller opretholde topform så længe.