28.03.2011
Andreas Ø. Pedersen

God start af Blue Water Cycling Ladies

Blue Water Cycling Ladies valgte til trods for arrangørens beslutning om at droppe dameklasserne i lørdagens Rund Um Ascheffel og køre i stedet løbet sammen med herreklasserne, hvor damerne i klasse A og B kørte sammen med Junior, og Dame Junior var sat til at køre med U17-drengene. Henriette Frederiksen sad fra start godt med, men smerter i ryggen fik hende til at finde sin egen rytme og tage løbet som en træningsdag, hvorimod det gik lidt bedre med Dame Junior-rytterne Fie Degn Larsen, Nina S Nielsen, Kamilla Vallin og Anne Mette Frederiksen. Anne-Mette Frederiksen udgik midt i løbet med en punktering, hvor de øvrige 3 piger sad godt med og i den afgørende spurt fik Fie Degn Larsen og Nina S Nielsen kæmpet sig ind i præmierækkerne på en 18. og 20. plads.
Helt anderledes så det ud i søndagens løb, Giro Nortorf, hvor arrangøren ikke havde planer om at spare præmiepenge i dameklassen, og det betød at næsten 40 damer stod klar til start sammen med H50, og som forventet blev det fra starten et hårdt udskilningsløb på de første kilometer, hvor feltet blev reduceret med næsten 1/3 af rytterne. 45 ryttere formåede at holde sammen til det hårde udlæg, heraf 19 dameryttere, og da feltet kom ind til samlet spurt, sad Blue Water pigerne helt fremme, da feltet kørte ind på opløbsstrækningen. Nina S Nielsen havde her valgt at lægge sig på hjul af et par H50 ryttere og fik sig kæmpet ind til målstregen og blev samlet 2 i dameklassen, efter den tyske Dame A Rytter Nina Kessler (Team Dolmans Landscabing). Kamilla Vallin sluttede på 4. pladsen, Fie Degn blev nr. 10 og Henriette Frederiksen nr. 13.
– De sad med god fremme, og lod fra starten H50 rytterne styre tempoet, men sad konstant med helt fremme, da der var flere steder på ruten, hvor der var muligheder for at feltet ville dele sig, siger leder Willy Frederiksen til Cykelmagasinet.dk.
– For holdet var det meget tilfredsstillende at komme godt i gang, og nu kan pigerne se frem til starten på sæsonen på de hjemlige landeveje, og ikke mindst den første afdeling af Bikebuster Dame Cup, der køres i Ringsted allerede den 16. april. Henriette Frederiksen kommer i gang allerede den forestående weekend, hvor hun drager med det danske damelandshold til Flandern, hvor de danske piger skal deltage i World Cuppen, tilføjer Frederiksen.